Storförlust mot Villa Lidköping

Gästerna briljerade och vann med 2-10

Det var en fartfylld inledning av matchen med ett Villa Lidköping som trampade på gasen direkt och skapade hörnor och lägen och IFK fick slita ordentligt för att försvara sig. Max Sundelius fick göra flera kvalificerade parader. Försvarsspelet var resolut med mycket kroppskontakt och några hyfsade omställningar framåt.

När Adam Blomster åkte ut så tog det inte många sekunder innan Christoffer Edlund drog in en hörna i nättaket till 0-1.

Adam Herou Löf kvitterade direkt till 1-1 med en hel del hjälp av motståndarklubba som gjorde att bollen gick i en båge in i mål.

IFK hade ett bra läge till att ta ledningen men istället vände spelet och gästerna gjorde 1-2 genom Felix Pehrson.

Ny hörnträff från Christoffer Edlund och 1-3 och innan första halvlek var över så gjorde Joel Broberg 1-4.

Hemmalaget hade svårt att komma till avslut och Villa Lidköping trampade på framåt.

Ny utvisning på Adam Blomster och nytt mål av Christoffer Edlund efter slarv i IFK försvaret och 1-5 i början andra halvlek. Martin Karlsson ökade till 1-6 med ett jätteskott i nättaket. Uppvisningen från Villa Lidköping fortsatte med att Tim Persson tog vara på en fin passning från Erik Säfström och drog målvakten och 1-7.

Christoffer Edlund blev historik när han säkert satte en straff till 1-8. Det var hans tusende mål i serie och slutspel.

Mer mål skulle det bli för gästerna. Martin Karlssons andra för kvällen och 1-9. Johan Löfstedts mål betydde tvåsiffrigt, 1-10.

Emil Viklund avslutade kvällens målfyrverkeri med att reducera till 2-10.

Villa Lidköping visade hög klass, som vanligt mot IFK med många spelare involverade i spelet och ett passningsspel av hög kaliber. Christoffer Edlunds skytte var bästa kvalitet, även det som vanligt.

IFK hade inte mycket att sätta emot när gästerna bara körde på med styrka och fart. I andra halvlek dominerade Villa Lidköping helt och hållet och målen rullade in.

Matchen i Arenan sågs av 1337 personer.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno