Storförlust mot Hammarby


Robin Öhrlund satte 0-1 redan innan 1 minut var spelad. Sedan tog det roliga slut för IFK ikväll.

Ett sjukdomsdrabbat IFK Vänersborg förlorade onsdagens tuffa bortamatch mot serieledande Hammarby. ”Söderbröderna” vann med  hela 8-1 (4-1) efter tre mål av vänersborgssonen Christoffer Fagerström. IFK:s enda mål denna luciadag gjordes av Robin Öhrlund efter assist från Juho Liukkonen innan matchklockan hade tickat en minut. En smakstart således, men hemmalaget vände tidigt på tillställningen efter mål av Jesper Jonsson i nionde- och hörnmål  av David Pizzoni Elfving i tionde matchminuten.

 -Jag tycker vi står upp rätt så bra i första halvlek, men de får ett par konstiga mål och då blir det tungt för oss. 4-1 till Hammarby är lite för stora siffror i halvtid. Det motsvarar inte matchbilden riktigt. I början av andra kommer 5-1 och efter det så rasar vi ihop. Visserligen är vi lite sjukdomsdrabbade, men jag tycker ändå att vi skall fightas och kämpa lite bättre i andra. Nu är det bara att bryta ihop ikväll och komma igen mot TB på fredag, säger IFK:s huvudtränare Ari Holopainen. IFK Vänersborg tvingades avvara såväl Alexander Zitouni och Emil Viklund som båda fick stanna hemma på grund av sjukdom. Tunga avbräck naturligtvis i en bortamatch mot starka serieledande Hammarby på Zinkensdamm. IFK har dessutom genom åren haft det synnerligen tufft mot just ”Bajen”på bortais. 

IFK Vänersborg åker hem från Örebro där de övernattar i natt på torsdagsmorgon. Efter det väntar ett lättare träningspass  hemma i Arenan, innan laget på fredag åker till Västerås och ABB Arena för match mot TB Västerås. Efter det vänder sedan serien för IFK:s del då de tar emot Tillberga på onsdag, i två mycket viktiga matcher i kampen om slutspel.

 

-Nu laddar vi för match mot TB  på fredag. Vi är revanshsugna och skall se till att de får sota för  denna insats, avslutar Ari Holopainen.