Storförlust mot Edsbyn

Ett hungrigt Edsbyn skickade IFK Vänersborg till randen av kvalspel.

IFK Vänersborg startade matchen bra, hade bra energi och fart i anfallen och skapade ett par vassa lägen tidigt i halvleken. Det var dessvärre Edsbyn som tog ledningen efter dryga kvarten och kunde bara ett par minuter senare kunde hemmalaget utöka till 2-0.

Matchen fortsatte vara ganska jämn och böljande men det var Edsbyn som fick utdelning i målprotokollet genom ett straffmål och en hörna på kort tid och kunde därför gå till halvtidsvila med en 4-0-ledning som måhända var lite i överkant, men likafullt ett faktum.

I den andra halvleken var förhoppningen att IFK Vänersborg skulle krypa närmare och man började också bra, men återigen blev utdelningen noll och istället var det Edsbyn som kunde utöka till både 5-0 och 6-0 på kort tid och matchen kändes avgjord. Hemmalaget visade upp sig från sin bästa sida den här kvällen och fick god utdelning på sitt skytte där det periodvis kändes som var och vartannat skott satt otagbart för Anton Svensson i IFK-målet.

Det skulle ticka upp till 9-0 innan Adam Herou Löf kunde spräcka IFK Vänersborgs målnolla efter att ha åkt sig fri på ett lyft från Joakim Johansson. Edsbyn skulle dock få sista ordet och till slut skrev slutresultatet till 10-1 för Edsbyn.

Då Broberg samtidigt besegrade Gripen är nu vägen för att undvika kvalspel väldigt lång och slingrig. Chansen finns fortfarande teoretiskt men i praktiken blir det givetvis oerhört svårt att nå elfteplatsen då det skiljer två poäng och 16 mål i målskillnaden mellan IFK och Broberg inför sista omgången.

En match återstår av elitserien, på hemmaplan mot redan kvalklara IFK Motala, en match där det givetvis gäller att ta med sig en bra känsla inför fortsättningen och sätta sig i respekt hos en potentiell kvalmotståndare.

Se till att ta er till Arena Vänersborg på fredag och hjälp till att bära fram laget till en stark avslutning av elitserien och visa ert stöd inför fortsättningen.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Patrik Karlsson