Stor intresse för IFK Nätverket

Frukostmöte med 50 personer och 38 olika företag representerade på Quality hotel.

Träffarna inför IFK:s hemmamatcher har utvecklas den här säsongen. Nu går det under namnet IFK Nätverket och har som idé att vara mötesplatsen för Näringsliv och beslutsfattare.

Mottot för träffarna är 90 % Business och 10 % Bandy.

Inför senaste hemmamatch mot AIK var det hela 50 personer som träffades varav 38 olika företag. Detta för att ta del av varandras erfarenheter och dela med sig av tankar och idéer.

Roger Karlsson höll i mötet med som vanligt stort engagemang och inlevelse. Han intervjuade sex olika personer som finns med i nätverket och det är med både allvar och humor som samtalet genomförs.

Den här gången inleddes det med bandy och Juho ”Lippi” Liukkonen från IFK berättade om läget och situation i laget inför matchen mot AIK.

Maria Lundevall som har ett stort engagemang i IFK där hon står i shopen i Arenan på matchdagar blev intervjuad om sitt nya projekt, Runstreak. Det innebär att hon skall springa minst 1,6 km varje dag under ett år. Hon har hållit på sedan början av januari och förklarade med glädje vad som var tjusningen med Runstreak.

Nästa kvinna på scen var Annika Blixt som pratade om IFQ som är ett forum för kvinnor/damer/tjejer – såväl de som har anknytning till bandyn på olika sätt – som andra. De håller igång Bandysnurran som finns vid varje hemmamatch och vinsten går till att stötta tjejbandyn som växer för fullt. Den utgör 30 % av IFK:s ungdomsverksamhet.

Sedan följde en rad företagspresentationer där David Ramm från Ramek Bil AB berättade att de säljer 300 bilar per år och har en frikostig garanti på begagnade bilar.

– Det är ett sätt för oss att andra får upp ögonen för oss och att vi får se och träffa andra. Det är ett sätt att synas. Träffarna är välordnade och kul, säger David som är ganska ny i nätverket.

Joakim Gunberg från Nent Group (Nordic Entertaiment Group) blev intervjuad av Roger.

– Här känner jag en enorm entusiasm var det första Joakim utbrast i när han stod i centrum.

Han beskrev vad Nent Group höll på med. Här ingår RIX FM och STAR FM. Joakim lyfte fram att det här kan vara kanaler för rekrytering av personal då de jobbar lokalt mot Vänersborg och Trollhättan.

– Det är en grym kraft att få träffas på ett ställe och samverka. Här kan vi göra affärer och samverka. Vi kan våga be om hjälp och de kan generera business helt klart. Vi är Stockholmsbaserade men vi satsar lokalt, säger Joakim som alltid är med på Nätverksträffarna.

Karolin Olsson från Trenova fick berätta om satsningen på tre olika restauranger som skall etablera sig i lokalerna. Det handlar om att haka på den trenden som finns idag som handlar om Nytta – Nöje – Shopping.

Bland lyssnade gäster fanns Gunbritt Reteike som är Näringslivsutvecklare i Vänersborgs kommun.

– Det är viktigt att finnas med i det här Nätverket och mingla runt. Vi träffar företag och skapar kontakter. De får känna oss och det är lätt att komma hit. Det finns ett stort intresse och många företag är med. Kvinnofronten har utvecklats och det finns en bredd och intresse för utveckling, tycker Gunbritt.

Sandra Björkstrand är Projektledare för evenemang på Kultur och Fritid i Vänersborg kommun var också på plats.

– Första gången trodde jag bara det handlade om bandy men så var det inte. Det här är spännande med så många nya människor. På många andra nätverksträffar är det ofta samma folk som är där. Här blir det fler kontakter och ett sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer. Företagspresentationerna är mer personliga. Det är en framgångsfaktor. Vi är alltid av behov av mycket kontakter, säger Sandra.

Ulrika Mårts som är matinspiratör på ICA Kvantum som skall vara en personlig mataffär fanns sig väl tillrätta i Nätverket.

– Det här att få tillgång till kontakter och att vi bryr oss om Vänersborg är viktigt. Vi skall driva Vänersborg framåt och hjälpa varandra. Vi skall vara stolta över staden och lyfta fram det. Det här är proffsigt och jag gillar deras entusiasm. De genuint bryr sig och skapar en lite familjär känsla. Det är ett enkelt och välkomnande nätverk, tycker Ulrika.

Träffen avslutades som vanligt med en omtyckt utlottning av priser till deltagarna skänkta av medlemmar i Nätverket.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Martin Forsström