Stina Holmberg Larsson klar för sin debutsäsong i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi mittfältaren Stina Holmberg Larsson.

Stina gör sin första säsong i damlaget i IFK nu i vinter, men har spelat bandy i IFK länge då hon började i bandyskolan redan när hon var ungefär 6 år. Nästa vecka ska hon börja i 7e klass på Torpaskola vilket hon tycker känns roligt men också lite pirrigt.  

Hur känns det att göra din första säsong i Damlaget?

Jag tycker det ska bli väldigt roligt, det känns inspirerande att få komma upp och spela med seniorerna som är på en annan nivå än jag spelat på tidigare. Det kommer nog vara utmanande men också väldigt utvecklande för mig att spela med de äldre. Sen ska det också såklart bli kul med en ny säsong och få spela bandy igen.

Hur har försäsongen varit?

Jag har inte varit med så mycket då jag förutom bandy även spelar fotboll i Vänersborgs IF. Jag har varit med på en del fystester men annars har det varit mest fotboll för mig.

Har du gjort något ispass än?

Jag var med på ispremiären i måndags, det var kul att vara på is igen. Men det är fortsatt fokus på fotboll vilket så om träningen krockar med fotbollen kommer jag prioritera fotboll men övriga pass har jag tänkt vara med på. Jag har även varit med på sommarbandyskolan så jag har varit på is en del redan innan.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Jag hoppas att få så mycket istid som möjligt och få till så mycket träningar jag kan. Jag vet inte riktigt hur mycket speltid jag kommer få i själva damlaget men hoppas få spela mycket i F16 och F17. Men jag tror och hoppas att jag kommer utvecklas ännu mer denna säsong nu i och med att jag kommer vara med och träna och spela med de lite äldre.

Vad vill du helst utveckla i ditt spel denna säsong?

Helst skulle jag nog vilja utveckla mina avslut men jag skulle även vilja förbättra min skridskoteknik.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Jag tror Mathilda Frändberg kommer vara årets utropstecken. Jag spelade någon match med henne förra säsongen och såg även henne spela en del matcher. Hon utvecklades mycket i slutet på förra säsongen och började verkligen ta för sig ute på isen så jag tror hon kommer bli riktigt bra denna säsong!

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt