Stefan på plats i Vänersborg

Stefan Karlsson intervjuas av TV4 Väst

Under måndagen anlände IFK Vänersborgs nye tränare Stefan Karlsson till Vänersborg och kastades direkt in i hetluften med pressträff i Arenan. 

Stefan stegade in i Arenan i eftermiddags och hälsade glatt och artigt på alla han mötte. Den lokala pressen var på plats och även några nyfikna genuina IFK:are, för att lyssna på vad den nye tränaren hade att säga.

Ordförande Stig Bertilsson hälsade både Stefan och övriga medverkande välkomna.
– Vi är oerhört glada i föreningen över den här värvningen och att Stefan är här redan idag för att ta sig an laget och uppdraget, säger Bertilsson.

Karlsson ger ett väldigt stabilt och förtroendeingivande intryck under pressträffen. Han pratar mycket om att han den närmaste veckan ska prata mycket med laget både i grupp och individuellt. Han vill lyssna av spelarna ordentligt innan han säger något om vilka förändringar han konkret vill göra för att vända den negativa trend laget haft den senaste tiden.

– Jag började redan i bilen på väg till Vänersborg. Jag åkte med Hedqvist hit från Stockholm så vi har haft 5 timmar snack idag, säger Karlsson. Den här veckan ska jag ha individuella samtal med alla spelare och så ska vi träna måndag, tisdag, onsdag, torsdag. Det är ett bra läge nu med nio dagar till nästa match.

Stefan är övertygad om att kapaciteten finns i laget och att truppen håller hög klass.
– Finns nog inga som har jobbat så hårt som Berglundh, Berner och Bergwall med att försöka hitta lösning på problemen, så för dem har det säkert varit jättetufft. Men så är det, de flesta kör i diket någon gång, men de bra tar sig upp igen. Det här är idrott, det händer överallt, säger Karlsson.

– Det känns oerhört mycket skönare att ta över på det här sättet när det inte finns några slitningar mellan tränarna, föreningen eller spelarna. Jag pratade med Marcus Bergwall igår kväll, och han hade bara bra att säga om föreningen. De hade kört fast helt enkelt. Nu blir min roll att försöka lösa upp knutarna så att killarna kan prestera, säger Stefan.

Nu jobbas det intensivt med att göra klart med assisterande till Karlsson.

– Det är klart att Carl Malm är kvar som lagledare. Nu jobbar vi hårt med att få klart med assisterande tränare så fort som möjligt, säger Tommy Hjert, ansvarig i Sport- och elitkommittén.

 

Vi önskar Stefan varmt välkommen till föreningen och till Vänersborg!!

 

Mer i media:

> TV4 Play – En oredigerad intervju som TV4 Väst gjorde med Stefan Karlsson i eftermiddags