Stefan Karlsson klar för ytterligare 2 år

Karlsson blir här intervjuad av Expressen om sin lyckade entré i IFK. Foto: Patrik Karlsson

Under VM-uppehållet fanns det utrymme att även fokusera på andra viktiga bitar i föreningens vardag. Bland annat passade ordförande i Sport- och elitkommittén Tommy Hjert på att knyta upp Stefan Karlsson som tränare för IFK Vänersborg under ytterligare 2 säsonger.

– Vi är väldigt glada att vi har kunnat göra klart detta med Stefan med tanke på den senaste tidens utveckling, säger Tommy Hjert.

– Detta stärker den målbild vi har att vi ska tillhöra toppskiktet i svensk elitbandy. Vi har alla förutsättningar som krävs med en bra organisation runt a-laget och bra träningsförutsättningar. Vi har en väldigt bra trupp och att kunna spetsa detta med en bra och rutinerad tränare som bevisligen fungerar bra, gör detta väldigt intressant, fortsätter Tommy.

Stefan Karlsson har alltså skrivit kontrakt för 2 år med föreningen, och glädjen över detta är ömsesidig.
– Det känna naturligtvis väldigt bra detta, säger Karlsson och ger en bild av varför.
– Det har varit bra den här tiden och jag känner att jag har mer att ge och att vi har mer att ge tillsammans. Med de förutsättningarna som finns träningsmässigt och organisatoriskt så känner jag att vi kan ta nästa steg i utvecklingen. Vi har ett ungt och duktigt lag så detta känns både spännande och utmanande. Det finns alla faktorer som man kan önska sig egentligen, konstaterar Stefan.

Sedan Karlsson kom till IFK Vänersborg i december har laget tagit 17 poäng utav 22 möjliga på 11 matcher.

Karlsson med Älgarnas stöd i ryggen.

Dessutom har de gjort det på ett sätt som har fått de flesta att fundera på vad den här Karlsson egentligen har gjort sedan han gjorde entré i Vänersborg. Staden som det visade sig att han skulle trivas ganska gott i.

– Ja det är självklart en del i beslutet att jag trivs här i Vänersborg. Jag har känt mig väldigt välkommen överallt i stan. Sen trivs jag oerhört bra med laget och det är en väldigt god organiserad förening. Vi har ett fantastiskt team runt laget, där alla drar sitt strå till stacken för att det ska bli så bra som möjligt, berömmer Stefan.

Det var alltså under den gångna VM-veckan som Stefan och IFK kom överens, och som så många andra har Stefan bara superlativ om arrangemanget.

– Jag pratade med X:et (Stefan Erixon) och Olov Englund efter VM-finalen, och de var naturligtvis besvikna över resultatet. Men de var också oerhört tacksamma över att de hade fått vara med om denna VM-upplevelse och den publikfest som detta blev. Jag hörde inte någon som klagade på en enda grej under hela veckan och alla har gjort ett fantastiskt jobb. Det här är väldigt positivt för bandyn, IFK och Vänersborg.

Att detta positiva VM-arrangemang kan ligga IFK i fatet vid eventuella förhandlingar med nya spelare kan Stefan bara hålla med om.
– Det är absolut en fördel för oss och det skapar en positiv bild av oss själva.

Och vad skulle Karlsson i så fall vilja locka till sig till sin framtida trupp?

– Vi har väldigt många duktiga juniorer som håller hög klass som vi ska vårda och få in i laget. Ska vi ha någonting utifrån, så ska det vara något som tillför något, en spetskompetens som har erfarenhet och som kan lyfta laget ytterligare både på och utanför planen.

– Men just nu är vi här och nu, och vi fokuserar på det som är kvar och att vi ska ta oss till slutspel, avslutar Stefan.