Stefan Karlsson blir ny tränare i IFK Vänersborg

Under söndagen blev det klart med den sportsliga ledningen för IFK Vänersborgs elitserielag under resten av säsongen 2012/2013. Ny huvudtränare från och med måndag 10 december blir Stefan Karlsson, senast framgångsrik tränare i Hammarby IF och tidigare bland annat förbundskapten för Sverige.

Arbete med att rekrytera en biträdande tränare pågår. Som lagledare kommer Carl Malm att fortsätta och teamet i övrigt runt A-laget ser även i fortsättningen ut på samma sätt som hittills under säsongen.

Stefan Karlsson, född 1957, började sin bana som spelare i Söderhamnsklubben Brobergs IF som han blev svensk mästare med. Han flyttade senare till IF Boltic, nuvarande BS Boltic Göta, där han blev svensk mästare ett flertal gånger. Han gick sedan till Vetlanda BK, där det också blev ett par SM-guld. Han är den förste som lyckats med det i tre olika klubbar.

Stefan Karlsson utsågs 1995 till förbundskapten för landslaget. 1999 slutade han på denna post och blev tränare för Hammarby IF i bandy till och med säsongen 2005/2006. Efter en säsongs uppehåll som ledare tog Stefan hand om tränarrollen i Broberg/Söderhamn Bandy i två säsonger för att 2009/2010 återvända till Hammarby IF, då föreningen vann sitt första SM-guld. Efter tre säsonger lämnade han Hammarby efter föregående säsong.

I sin nya roll träffar Stefan spelarna i IFK Vänersborg första gången under måndagen. Därefter är det dags för det första träningspasset med laget i Arena Vänersborg.

– Jag ser det här som en utmaning och vi har ingen tid att förlora, säger Stefan Karlsson i en kommentar inför det första mötet med laget. Det finns ju ett genuint bandyintresse i Vänersborg, det vet jag efter besök här både som spelare och tränare. Det ska bli mycket intressant att se vad vi som lag kan åstadkomma

IFK Vänersborgs ordförande Stig Bertilsson ser med spänning fram emot den fortsatta säsongen och är mycket nöjd med föreningens nyförvärv.

– Nu ser vi framåt. Med Stefan får vi som huvudtränare in en ”vinnarskalle” som vet vad som gäller. Han kommer att köra på för fullt från första början. Vi är mycket glada över att han antagit den här utmaningen.

Stefan Karlsson har första träningspasset på is med laget kl 18.45 – 20.15 på måndag kväll.