Stark upphämtning och seger i Vetlanda

pk4186

Lomanov bevisade åter igen att han är en av världens bästa. Foto: Patrik Karlsson

IFK gjorde en stark upphämtning och vann med 5-6 mot Vetlanda efter att ha legat under med 4-1 i första halvlek. Och precis som i förra matchen hade Sergei Lomanov en huvudroll och låg bakom vändningen. 

IFK fick en tung start i matchen när man ådrog sig två utvisningar i minut 6 och 7 och Vetlanda kunde sätta högt tryck och skapade många farliga hörnor. Och med två man mindre fick man 1-0 i den 13:e minuten och sedan 2-0 i den 22:a emot sig. I den 30:e minuten gjorde Lomanov det viktiga reduceringsmålet till 2-1, men strax efter fick Vetlanda en straff som de förvaltade till 3-1 och bara några minuter utökade de ytterligare till 4-1 på hörna.

Men IFK vek inte ner sig, utan reducerade först till 4-2 genom Mikko Lukkarila och sedan kom mycket lägligt 4-3 precis innan paus – signerat kvällens fyramålsskytt Lomanov.

Pausvila och nya tag. Men bara två minuter in i andra halvlek utökar Vetlanda till 5-3, vilket dock blev hemmalagets sista mål för kvällen. Därefter var det dags för IFK att visa att man orkade och kunde mer. Först reducerade Viklund till 5-4, och sen gjorde Sergei ”Starman” Lomanov ytterligare två klassmål och såg till att laget tog sin fjärde raka seger i årets Elitserie. Starkt!

Mer om matchen:

Kvällens mål från Bandyplay: