Stark seger borta mot Vetlanda

Vetlanda BK – IFK Vänersborg 1-5 (0-3)

pk8972

Mikko Lukkarila fick en flygande start mot Vetlanda när han gjorde 1-0 efter dryga minuten. Foto: Patrik Karlsson

IFK åkte till Småland för ett på förhand tufft möte mot en motståndare som flåsade endast en poäng bakom. Nu skiljer det tre. 

–  Vi gör en stabil försvarsinsats från minut ett, säger tränaren Stefan Karlsson. 

Vänersborg startade starkt borta mot Vetlanda och fick utdelning redan efter en dryg minut, när Mikko Lukkarila stack på djupet och satte bollen i nät.

– Vi gör en stabil match, och försvarsspelet sitter bra redan från minut ett. Dessutom blandar vi bra i anfallsspelet där vi spelar både djupt och brett, säger Stefan Karlsson.

Ledning med 0-3 i paus, efter mål av Johan Koch och ytterligare en fullträff från Mikko, ett rättvist resultat som kanske ändå var i underkant. Redan innan det tidiga ledningsmålet hade samma Lukkarila ett friläge tillsammans med Christoffer Fagerström, men kommunikationen brast mellan dem båda.

IFK fortsatte starkt i andra, men efter 20 mållösa minuter reducerade Vetlanda till 1-3.

– När de gör mål så känns det som att de får luft under vingarna, och det hade blivit farligt om de hade prickat in tvåan också, säger Stefan.

Men en kvart från slutet fick Fagerström bollen på mittplan i vänster innerposition, rundade försvararna och sköt ett distinkt skott från höger vid straffområdeslinjen.

– Det målet var oerhört viktigt, det blev spiken i kistan den här kvällen.

Minuten senare fick även Nils Berner skriva in sig i målprotokollet, när Fagerström stod för sin andra assist för kvällen.

– Det är bara skönt att få igång Mikko och Fager nu också, när Jocke har stått för så många av målen i höst, konstaterar Stefan Karlsson.

Härnäst väntar hemmamöte mot Hammarby på fredag, och IFK-tränaren vet vad som gäller för att nå framgång även där.

– Det är försvarsspelet över hela banan, med hela laget, som har varit för dåligt emellanåt. Det är viktigt att komma tillbaka efter senaste matchen, och vi vet att vi kan spela så här stabilt när det sitter. Det ger oss råg i ryggen inför matchen på fredag, säger han.

Mer om matchen:

Matchrapport – Elitrapport.se

TTELA.se

Vetlanda-Posten

Vetlanda BK:s webb

Bilder från matchen, Vetlanda BK