Stark landslagsinsats av Robin Öhrlund


IFK:s unga stortalang Robin Öhrlund var i helgen i finska Varkaus med sitt P21-landslag där man besegrade Finland i båda landskamperna med 11-2 och 7-3. Sverige vann även mot det klubblaget WP35 med klara 8-4.

-Vi gjorde tre fina matcher. Robin var återigen bra med stabilt spel. Han är en  klok spelare och står alltid för bra insatser, säger landslagstränaren Michael Carlsson, som känner sin adept väl sedan tidigare, bland annat genom P19 landslaget  som vann VM-guld i Trollhättan förra året då Robin var alldeles lysande.

-Det skall bli mycket intressant att  fortsatt följa Robin i IFK Vänersborg. Han är en talang utöver det vanliga säger Michael Carlsson, som nu har spelat färdigt med sitt P21-landslag i och med denna turnering i Finland för denna säsong.

Robin Öhrlund stod för fem mål och tre assist i helgens landslagsturnering och var självklart nöjd med sin insats.

-Jag tycker det gick bra. Jag spelade på min ordinarie position och vi vann samtliga matcher och spelade bra i laget, och jag fick göra några poäng, så det känns ok, säger ödmjuke Robin som hoppas få spela VM nästa år för sitt Sverige.

Nu väntar härnäst klubblagsspel igen för Robin som varit mycket framträdande i den blåvita dressen genom hela säsongen, dels i J 20 laget och även i A-laget där Robin får mycket speltid.

-Nu satsar vi för slutspelet. Det blir riktigt roliga matcher framöver och det känns bara positivt för oss, säger Robin Öhrlund.

Härnäst väntar Vetlanda på fredag kväll hemma i arenan, innan det blir resa till Västerås för match mot Tillberga på söndag. Efter det är det Edsbyn i den avslutande elitseriematchen, innan slutspelet tar sin början.

Text: Niklas Thonander