Stark laginsats gav viktig seger

Broberg/Söderhamn – IFK Vänersborg 4-6 (2-3) 

Foto: Patrik Karlsson

Hedqvist stod för 2 mål, 3 assist och en fläskläpp i segermatchen mot Broberg.

IFK Vänersborg öppnade bortamatchen mot Broberg-Söderhamn på Hällåsen på bästa möjliga sätt. Redan efter 7 minuter stod det nämligen 0-2 till bortalaget. Johan Koch gjorde 1-0 i den sjätte matchminuten på passning från Hedqvist, och bara minuten senare når Pertti Virtanens utkast Jocke Hedqvist som gör 2-0.

– Vi börjar matchen väldigt bra och tar ledningen med 2-0 tidigt i matchen, säger tvåmålsskytten Hedqvist.
– Sedan blir vi lite passiva och Broberg får komma in i matchen till 2-2. Men sen skapar Fagerström en straff i slutet på första halvlek och vi kan återta ledningen, säger Hedqvist som naturligtvis var den som satte straffen till 2-3.

IFK startade sin bussresa redan klockan sju samma morgon, och en hel dags bussresa kändes i benen.

– Vi kände att vi hade åkt ur bussresan i första halvlek, och vi var starka när vi klev ut i andra halvlek och ökar direkt på ledningen till 4-2, säger Jocke om Robin Lundqvists mål.

Sedan tar Broberg åter igen ikapp och gör 3-4 och 4-4 inom loppet av tre minuter, inte alls rättvist enligt Hedqvist.

– De får två billiga mål som de då inte är förtjänta av. Men vi lyckas reda ut det tack vare att vi mår väldigt bra i gruppen just nu och gör en fantastisk laginsats. Vi tar oss samman och tar ledningen med 5-4 (Röing) och i slutet gör vi 6-4 genom ett riktigt snyggt mål, säger Hedqvist nöjt.

Jocke fick ett långt utkast från Pertti mitt på motståndarnas planhalva, där han sedan frispelade Johan Koch som snyggt fastställde resultatet till 6-4.

Hedqvist fick av en olyckshändelse Edlings klubba över munnen i en närkamp när Edling föll, som resulterade i två sprickor i underläppen. (Bildbevis finns här på IFK:s Instagram)

– Det tar jag mer än gärna idag, säger Jocke som var glad att han klarade tänderna.

Och matchen till ära mot sitt ”gamla” lag gjorde han förutom två mål även tre assist.

– Jag hade inte kunnat välja en bättre match, tre assist hör inte till vanligheterna, skrattar Jocke.

Efter matchen går bussen tillbaka till Gävle där de övernattar innan flyget i morgon tar dem vidare till Kalix där ytterligare en tuff match väntar.

– Men det blir lättare med den här prestationen i ryggen. Men innan vi laddar om ska vi njuta lite av den här segern, avslutar en mycket nöjd 57:a.

IFK:s mål gjordes av Jocke Hedqvist 2, Johan Koch 2, Robin Lundqvist 1 och Martin Röing 1.

Vi önskar laget lycka till på sin fortsatta Norrlandsturné. På lördag väntar alltså Kalix, en match som är tidigarelagd till kl. 13.00 istället för 15.00 med anledning av en väntad hög kyla som är på ingång.

Mer om matchen:

Matchrapport

Radiointervju med Stefan Karlsson, johnskoglund.se

Bandypuls.se

ttela.se