Stark insats gav seger ikväll i Sandviken

IFK Vänersborg vann kvällens match i Göransson Arena mot Sandvikens AIK med 5-1 efter 2-0 ledning i paus. Återigen var det ett ramstarkt försvarsspel som grundlade segern. ”Killarna gör precis det vi pratat om innan matchen-värderar lägena, bjuder inte SAIK på någonting. Jag är väldigt nöjd med kvällens insats säger huvudansvarig Thomas Johansson.” Målen föll enligt följande: 0-1, Nils Berner efter en hörna i 27 minuten. 0-2 gjordes av Eric Karlberg skott från snäv vinkel i 37 minuten. 1-2 reducering i 55 minuten av Johan Lindqvist för SAIK. 1-3, genomåkning av Christoffer Fagerström i 57 minuten. 1-4 i 58 minuten, återigen en uppåkning av Christoffer Fagerström som efter räddning av SAIK målvakten når Nils Berner (vem annars!) som petar in bollen. 1-5 i 68 minuten görs av Adam Blomster som får bra träff i högerläge i straffområdet. IFK kontrollerade stora delar av matchen och lät inte Sandviken skapa speciellt farliga chanser. Noteras att i SAIK spelade inte anfallsesset Erik Pettersson.

Efter matchen blir det nu mat, sedan färd till Scandic i Gävle för välförtjänt nattsömn. Efter frukost imorgon väntar bussfärd hem till Vänersborg och träning på kvällen. På lördag spelas returen i Arena Vänersborg kl:15.15. Var med och stötta laget i den avgörande SM-semifinalen. Man har skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen minst sagt.

Nils Berner gör här sitt första elitseriemål i karriären mot Vetlanda. Ikväll gjorde han två mål i segermatchen mot Sandviken.

Foto: Patrik Karlsson