Stabil seger mot Gripen

IFK Vänersborg – Gripen Trollhättan BK 6-0 (3-0)

Det blev en stabil seger för IFK Vänersborg i den första cupmatchen mot Gripen i Svenska Cupen. Efter en trög start jobbade kamraterna sig in i matchen och med det kom också målen. 

– Som helhet är vi nöjda, säger tränare Jonas Berner. Vi fick inte riktigt utdelning i början, men vi jobbade och kämpade på och sen kom utdelningen.

A-lagsdebut för Didrik Land

I kvällens match gjorde Fagerström premiär efter att ha varit sjuk de första matcherna. Didrik Land gick in i startelvan på vänsterhalven och gjorde därmed A-lagsdebut.

– Didrik skötte sig jättebra idag, trots att han var rejält nervös inför sin debut. Defensivt  var inga bekymmer och han gör några fina offensiva aktioner, berömmer Berner.

Klicka på bilden för att se fler bilder från matchen. Foto: Patrik Karlsson

1-0 satte Martin Röing på en hörnretur efter drygt 18 minuters spel. 2-0 kom efter ett riktigt fint pass från Petter Andersson till Johan Koch, som går ner på vänsterkanten och snyggt placerar bollen bakom Gripens Jon Karlsson. Fagerström visade att hans skytte är att räkna med även i år när han strax utanför straffområdet smackade in 3-0 i bortre gaveln. Återigen en fin passning från Petter Andersson.

Andra halvlek bjöd på ytterligare 3 mål av blåvitt. 4-0 kommer efter en offensiv aktion av Hedqvist som istället för att skjuta själv ett par meter från mål lägger den snett bakåt till Nils Berner som lägger in bollen i mål. Samme Berner gör senare en iskall läcker dragning bakom sig själv inne i Gripens straffområde och snurrar upp både försvarare och målvakt innan han petar in bollen till 5-0. I den 82:a minuten fixar Andreas Eriksson en straff, och den dunkar Hedqvist in på sitt vanliga sätt. Slutresultat 6-0!

Anfall med fler spelare

– Det ser bättre och bättre ut, tycker Berner. Vi jobbar mycket på att bli bättre anfallsmässigt och att anfalla med fler spelare. Sen jobbar vi även på att blir mer offensiva i det defensiva spelet. Det går åt rätt håll hela tiden.

Christoffer Norin, Anders Englund, Johan Skatz och Adam Blomster stod över kvällens match.

Nu väntar elitseriemotstånd för första gången denna säsong när GAIS och IFK Kungälv står för motståndet lördag respektive söndag.

– Det blir snäppet tuffare nu, vi möter två lag som kom före oss i serien förra säsongen. Det ska blir jätteroligt att spela mot två elitserielag och få en värdemätare, säger Berner.

Hur truppen ser ut under lördagen vet vi inte, men enligt Berner kommer de rulla runt på folk och alla ska få spela i helgen.

Mer om matchen:

–> Matchbilder Foto: Patrik Karlsson

–> Elitrapport – Matchrapport 

–> TTELA.se

Klicka på bilden för fler matchbilder.

GAIS – IFK Kungälv 1-1 (1-1)

I kvällens första derbymatch blev det delad pott mellan GAIS och Kungälv. Straffläggningen vann GAIS med 2-1, men är en dast av betydelse om placeringen inte kan skiljas genom poäng, målskillnad, gjorda mål eller inbördes möte.

–> Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

Kommande matcher, lördag:

13.00 IFK Kungälv – Gripen

15.30 GAIS – IFK Vänersborg

–>Läs mer om Svenska Cupen här