Stabil och Välbehövlig seger mot Bollnäs

pk3198

Joakim "Kimmen" Johansson med bollen. Foto: Patrik Karlsson


IFK Vänersborg tog en stabil och välbehövlig seger hemma mot Bollnäs med 6–3. Stabil då IFK var bättre än Bollnäs och hade ett klart grepp om händelserna. Välbehövlig då varje poäng i slutspelsjakten är viktig, särskilt då Broberg också vann sin match idag.

-Det var gött, sa en nöjd Ari Holopainen efter matchen. Förutom 20 minuter i den första halvleken så gjorde vi en riktigt bra match. Vi spelade på många spelare, vi slog enkla pass och framförallt så fick vi utdelning på våra chanser.

Ja utdelning fick IFK och det omgående. Redan efter 60 sekunder låg bollen bakom Patrik Aihonen i Bollnäsmålet. Målskytt var Mikko Lukkarila som slog in Robin Öhrlunds fina inspel från kortlinjen. Och 82 sekunder senare blev det också 2–0 till hemmalaget när Jocke Hedqvist drog ett långskott i mål.

-Första tio minuterna var vi ruskigt bra. Vi hade en helt annan inställning idag, menade Holopainen.

Tyvärr så fortsatte inte målproduktionen i samma takt för IFK, utan på något märkligt sätt kom Bollnäs tillbaka och lyckades göra två mål fram till 2–2. Christian Mickelsson slog in en hörnretur på tredje försöket, och Oskar Ohlsson kvitterade på Per Hellmyrs passning, detta efter att Hellmyrs rejält snurrat upp IFK-försvaret.

IFK hade gjort ett par förändringar i laget och Joakim Johansson fick chansen som back. Det var en chans han verkligen tog vara på. Kimmen satte nämligen 3–2 till IFK på ett frislag strax innan paus.

-Nu känns det bra, sa en nöjd Joakim efter matchen. Skönt att få spela och jag är nöjd med min insats.

Ja han kan vara mer än nöjd, för efter paus satte Kimmen sitt andra mål för kvällen när han krutade in en hörna fram till 5–2.

-Även om jag inte spelat så mycket så kände jag mig pigg idag. Jag har kört på bra på träningarna och tydligen var jag redo när chansen kom, sa Joakim ödmjukt.

Innan Kimmens hörnmål så hade även Jocke Hedqvist satt ett frislag i mål, och för ovanlighetens skull så gjorde IFK två mål på frislag, något man inte ser så ofta i dagens bandy.

-Vi pratade innan matchen att vi skulle skicka fram lite mer folk på frislagen och det var riktigt kul att det lyckades, sa Hedqvist, som också var nöjd över segern.

-Skönt att vinna för nu blir det mycket lättare att träna under VM-uppehållet, sa han med ett leende.

Samuli Helavouri reducerade på hörna innan Mikko Lukkarila avslutade tillställning med ett snyggt solomål där han rundade hela Bollnäs-försvaret innan han avslutade säkert. Således tre två-målskyttar i IFK denna afton, Kimmen, Hedqvist och Lukkarila.

-I den andra halvleken var det inget snack om att vi var bättre än Bollnäs, menade Ari Holopainen. Vi hade tålamodet och farten, och väldigt många spelare var bra och delaktiga idag.

Slutspelsjakten fortsätter därmed, men tar nu uppehåll i drygt två veckor för VM. Eftersom Broberg också vann så är differensen fortfarande en poäng mellan lagen, men båda närmar sig Bollnäs som nu bara är två pinnar framför IFK.

-Det var en oerhört viktig seger för oss och för placeringen. Nu har vi två och en halv vecka framför oss med träning och det var känns riktigt bra att ha med sig en seger in i den perioden, sammanfattade Ari Holopainen.

Nästa match spelas onsdagen den 7 februari då IFK möter Vetlanda borta.

Text: Svante Johansson

Elitrapport

Bandyplay – Highlights

Radio Väst intervju med Alexander Zitouni