Stabil hemmaseger mot Sirius

IFK Vänersborg kunde ganska enkelt avfärda Sirius hemma på fredagskvällen. 5–2 blev segersiffrorna för hemmalaget och det efter en riktigt stabil insats över 90 minuter.

-Riktigt stabilt idag, sa IFK-veteranen Robin Lundqvist. Vi har hittat en väldigt bra känsla i laget.

Segern innebar IFK:s femte raka match utan förlust, och man har plockat åtta av tio möjliga poäng på dessa matcher. Vad är det som har hänt med laget är det nog många som undrar, särskilt då inledningen av serien var lite tveksam.

-Jättesvårt att svara på, menar Robin. Vi gör det vi alltid gjort, men kanske lite enklare numera. Sedan byggs ju självförtroendet på när det går bra.

Ja det syntes tydligt att självförtroendet har ökat för de blåvita killarna. Man spelar enkelt och rakt och tar också vara på de lägen som dyker upp. Eller som Juho ”Lippi” Liukkonen sa:

-We keep it simpelt! 

IFK tog en tidig tvåmålsledningen i matchen och målskytt båda gångerna var lånet från Örebro, Sebastian Brandt, som påpassligt höll sig framme och tog vara på två frilägen. Sebastian som alltså gjort fyra mål på två matcher för IFK kan inte kallas annat än ett succélån. VI får se om det blir någon fortsättning för honom i den blåvita tröjan.

Sirius kvitterade efter en dryg halvtimme efter att en IFK-försvarare misslyckats att plocka ner ett lyft och det blev fritt fram för gästerna. Målskytt var Arvid Tapper.

Knappt två minuter senare var det återigen en tvåmålsledning för IFK efter att Linus Hagman frispelats av Robin Lundqvist och Linus fintade bort landslagsmålvakten Anton Andersson innan han rullade in bollen.

-Det blir mycket yta när man möter Sirius och de ytorna utnyttjade vi väldigt bra i den första halvleken, tyckte Robin Lundqvist.

Även gästerna replikerade snabbt och en dryg minut senare gjorde Albin Thomsen 3–2 också det efter ett friläge.

Så långt i matchen kändes inte resultatet helt rätt utan IFK:s övertag var mer påtagligt än en uddamålsledning. Det tyckte nog Robin Lundqvist också för i den 44:e minuten gjorde han en snygg genomåkning och spelade ut bollen till Linus Hagman på kanten. Hagman spelade tillbaka bollen till Robin som nu var på plats framför målet, och därifrån gjorde han inget misstag. Ett mycket snyggt mål. 

-Det målet kändes bra. Det blev som väggspel med Linus, förklarade målskytten. 

4–2 stod sig till pausen och när Kalle Lempinen gjorde 5–2 fem minuter in i den andra halvleken kändes det som att IFK hade segern.  

-Vi gjorde en väldigt bra första halvlek. I den andra fick vi lägga krutet på att försvara oss, och det gjorde vi också väldigt bra, sa Robin Lundqvist.

Robin som nu är tillbaka på IFK:s mittfält efter att antal säsonger som ytterhalv. Hur känns det?

-Nu har jag börjat hitta åkvägarna så nu känns det jättebra.  

Som sagt det hände inte så jättemycket mer efter pausen och känslan var att IFK mer eller mindre spelade av halvleken. Därmed har IFK plockat fem poäng den senaste veckan.

-Det börjar kännas i kroppen att det varit  mycket nu. Så det ska bli skönt att få vila från matcher och samla kraft i en vecka till nästa match, sa en nöjd Robin Lundqvist som avslutning.

Nästa match är alltså om en vecka den 8/12, då IFK möter Broberg på bortais.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno