Snöpligt poängtapp i slutsekunden mot VSK

IFK Vänersborg var bara sekunder ifrån säsongens första bortaseger, men Daniel Johanssons drömträff i nättaket med 8 sekunder kvar att spela gjorde att de blåvita fick nöja sig med en poäng.

Det syntes redan från start att det här var en match IFK Vänersborg bestämt sig för att vinna. Man tog tag i spelet, spelade fartfyllt med många delaktiga, jobbade hårt i defensiven och kontrade sylvasst. Niklas Holopainen gav IFK ledningen redan i den fjärde minuten och inte ens Tobias Holmbergs kvittering bara någon minut senare hejdade IFK, som istället svarade med att göra 2-1 ytterligare ett par minuter senare efter en fin kontring signerad firma Grachev-Herou Löf.

VSK skulle kvittera igen genom ett jätteskott från distans av Martin Landström, men det var fortsatt IFK Vänersborg som behöll kommandot i matchen och skapade många farliga målchanser med ett rakare och mer distinkt spel än man visat upp tidigare under säsongen. Strax före paus gav det utdelning när Adam Blomster bestämde sig för att ta en egen åktur över halva planen, slå in bollen framför mål och fick se Niklas Holopainen styra in den till IFK-ledning i paus med 3-2.

I den andra halvleken fortsatte Vänersborg på samma sätt med hårt defensivt jobb och vassa kontringar, men det var också ett Västerås som tryckte på mer och mer framåt i jakten på en kvittering. Knappt 20 minuter in i andra halvlek fick man också utdelning och nästan direkt efter 3-3 tilldelades VSK en straff sedan Simon Blomkvist bedömts täcka ett skott liggande i straffområdet. Daniel Johansson var skoningslös och smällde in 4-3.

IFK Vänersborg skulle dock resa sig efter den smällen och det dröjde inte länge innan Ilja Grachev tryckte in ett halvvolleyskott till 4-4 och med 10 minuter kvar fick Joakim Johansson drömträff och stänkte in 5-4 till IFK i nättaket på hörna. Resten av matchen handlade därefter om att freda målet från en massiv VSK-anstormning och det osade katt både en och två gånger kring Kimmo Kyllönen, men IFK stod emot.

Till det var åtta sekunder kvar av övertiden, då tog sig Daniel Johansson fram till skottläge och bollen satt högt, hårt och otagbart bakom Kyllönen. Tung för IFK-spelarna som ändå ska vara mycket nöjda och stolta över sin insats.

– Just nu är det jäkligt surt. Man vill ju bara hålla undan det sista där, konstaterade Joakim Johansson till Sportbladet Play efter matchen. ”Kimmen” som dock ändå var nöjd med vad laget presterade:

– Spelmässigt och den biten är vi jättenöjda med, vi sliter som djur för varandra och visar verkligen att vi står upp för våran förening.

Nu väntar en riktig fyrapoängsmatch mot Bollnäs hemma på fredag. Bollnäs som ligger två poäng bakom IFK Vänersborg i den otroligt täta och spännande streckstriden. I och med dagens poäng har IFK Vänersborg dock satt sig själva i ett läge där man i princip har sitt öde i egna händer inför de avslutande två omgångarna.

Fredagens match är också den första efter att restriktionerna släpps och publikinsläpp och biljettförsäljning kan ske som vanligt. IFK firar detta med att dessutom sälja samtliga biljetter till halva priset-

Så se till att ta er till Arena Vänersborg på fredag kväll och hjälp till att bära fram IFK Vänersborg jakten på slutspel! 

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Patrik Karlsson