Smilla Svahn klar för en andra säsong i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi försvararen Smilla Svahn.

Smilla gör sin andra säsong i damlaget i IFK nu i vinter, Smilla har spelat bandy i IFK sedan hon var ungefär 10 år. Nästa vecka ska hon börja första året på Frisör- och stylistprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan vilket hon tycker känns lite nervöst men som hon också tycker känns spännande.  

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Det ska bli jättekul. Dels så är det väldigt roligt att spela bandy, dels att få umgås och träffa alla kompisar i laget. Jag är också väldigt taggad på alla bussresor till bortamatcherna då man får umgås nästan hel dag ihop med laget och spela bandy tillsammans.

Hur har försäsongen varit?

Jag spelare fotboll också i Vänersborgs IF så jag har inte haft möjlighet att vara med på så många pass. Men jag har varit med på ett par pass till exempel då vi spelade innebandy och även på något långdistanspass där vi löpte runt 8 km.

Vad är roligast, fotboll eller bandy?

Det är en svår fråga. Men jag skulle nog säga att det beror lite på säsongen faktiskt, på sommaren tycker jag det är roligare med fotboll och sen när det blir vinter blir jag alltid mer sugen på bandy.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Jag tror ju att hela laget ska utvecklas och med det så tror jag och hoppas att vi kommer komma lite högre upp i tabellen Allsvenskan jämfört med förra säsongen. Sen hoppas jag också att vi ska ha lika kul som vi hade förra säsong.

Vad vill du helst utveckla i vinter?

Jag spelar ju helst som försvarare och skulle vilja ta för mig lite mer på plan och blir mer bekväm i att äga lite mer boll. Jag skulle vilja utvecklas så jag är mer delaktig även i uppspelsfasen.  

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Hela laget kommer ju utvecklas tror jag då vi är ett ungt lag och alla är duktiga så svårt att säga en specifik men ska jag säga någon tror jag det blir Stina Holmberg Larsson som kommer göra sin första säsong i damlaget. Hon tror jag verkligen kommer utvecklas av att spela seniorbandy och spela med oss lite äldre.

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt