Skridskokul är igång!

På söndagseftermiddagen var det dags för pingviner, isbjörnar och fjällrävar att ta sig ut på isen i Arenan. IFK:s satsning på de allra yngsta – Skridskokul – startade.

I Arenans foajé samlades barn och föräldrar för att få en första information om Skridskokul. IFK:s klubbchef Tobias Johansson och den ansvarige för arrangemanget Eric Karlberg berättade om hur det hela skulle gå till.

Skridskokul är till för barn i åldrarna 4-6 år och i de åldrarna finns det lite olika erfarenheter av skridskoåkning. Därför delas de upp i tre grupper: pingvinerna, isbjörnarna och fjällrävarna. De tre grupperna får agera på var sin del av isbanan.

Pingvinerna har minst erfarenhet av att åka skridskor. De får åka utan klubba och med stöd av en ställning eller i vissa fall med hjälp av en förälder eller någon av ledarna. Alla tar sig runt på en bana med livfull energi.

Isbjörnarna får också ta sig runt på isen utan klubba. Det blir lite slalom och lite ”jaga ifatt”. Allt sker med gott humör även när rovor sätts eller det blir magplask på isen.

Fjällrävarna som kommit längst med skridskoåkningen handskas med både klubbar och bollar efter lite uppvärmande rundåkning. De har till och med ett par målburar när de delas i två lag. Samling vid bollen var nog det som gällde.

En av deltagarna i Skridskokul var fyraårige Viggo.  Hans pappa är Emil Viklund, dvs nummer 21 i IFK:s A-lag.

– Sån’t här fanns inte i Nyborg när jag växte upp. Då fick man nog börja på egen hand ute på naturis, säger Emil.

I fortsättningen kommer det att vara Skridskokul en timme varje söndag eftermiddag kl 14.30, Det finns plats för flera barn. IFK:s utmärkta ledare ser till att barnens isvistelse inte bara blir lärorik utan också omväxlande och rolig.

 

Text: Jan-Erik Ehne