Skön seger mot Edsbyn

Fler bilder från matchen, klicka på bilden. Foto: Patrik Karlsson

Kvällens TV-sända match i Arena Vänersborg slutade i en blåvit glädjeyra när IFK besegrade Edsbyn med 6-4. 

Hemmalaget visade från första sekund att man var att räkna med i kväll och redan efter dryga minuten gjorde Andreas Eriksson 1-0 efter en sagolik passning från Johan Koch. I matchens 15:e minut var det dags igen när Mikael Olsson står för en prestation längs högerkanten ner till kortsidan och skickar in bollen till Koch som lägger in den till 2-0.

– Vi gör en jättebra match, och framför allt är de 25 första minuterna riktigt, riktigt bra, säger tränare Jonas Berner efter matchen.

Edsbyn reducerar i den 19:e minuten till 2-1 genom Pär Törnberg. I den 27:e minuten lyfter Petter Andersson en lyrboll som plockas ned av Jocke Hedqvist som sedan lägger in 3-1 mellan benen på Anders Svensson. Dock dröjer det inte mer än någon minut innan Edsbyn kan reducera till 3-2 genom Mattias Hammarström. Och innan halvleken är slut hinner de också kvittera till 3-3.

Första målet i andra halvleken skulle således bli mycket viktigt. Då såg Jocke Hedqvist till att förvalta en hörna på bästa sätt och IFK var åter i ledningen. 57:an såg även till att utöka ledningen till 5-3, även denna gång på hörna.

Jocke satte 4 av IFK's 6 mål. Foto: Patrik Karlsson

IFK satt i förarsätet och var hårt pressades av Edsbyn som dock inte kom till särskilt många farliga lägen. Men en straff gav Edsbyn lite energi när Mattias Hammarström skickade in 5-4. Bara fyra minuter senare fick samme Hammarström chans igen att kvittera genom straff, men sköt över.

– Jag tycker vi styr matchen, även om de har mycket boll. När matchen står och väger så har vi åter igen spelare som kliver fram och avgör en sån här match. Det är härligt att se, säger Berner.

På tilläggstid skapar Fagerström en straff efter en fin uppåkning, och för 4:e gången i matchen kliver Hedqvist fram och visar vart bollen ska sitta – stenhårt i nättaket. Slutresultat 6-4.

Vi måste nämna honom igen; Petter Andersson – han var magisk idag. Som han startar anfall på anfall, och vilka passningar han gör. HELT otroligt. Så här säger Berner om nr 4.
– De sista 12-13 matcherna är det hög, hög elitserieklass på honom. Att orka genomföra en hel match som han gör, han byter aldrig, och han är endast 21 år – det är helt otroligt.

21-årige Petter Andersson gjorde en strålande match.

Jocke Hedqvist gör 4 mål och sätter de viktiga fasta situationerna i kväll, och han belönades med Matchens lirade, Älgarnas pris och Hagaparkens lirare.

En härlig kväll i Arena Vänersborg tillsammans med 1388 personer – TACK alla som kom, hoppas vi gick igenom tv-rutan 🙂

Live från Vänersborg!

Välkomna tillbaka nästa lördag kl. 17, då spelar vi sista elitseriematchen i Arena Vänersborg mot GAIS.

Mer om matchen:

Matchbilder – Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport.se – matchrapport

SR.se – intervju med Hedqvist, Bergwall och Edsbyns Hammarström

TTELA.se

svtplay.se

bandybyn.se

helahälsingland.se