Skolprojektet har fått uppmärksamhet

Under den gångna helgen blev vårt skolprojekt uppmärksammat vid Svenska BandyFörbundets Idrottslyftskonferens i Uppsala som ett gott exempel på samverkan mellan skola och förening. På bilden ses Rickard Wallin Kamperin med glada skolelever.
www.svenskbandy.se kan man läsa följande text:
IFK Vänersborgs skolsamverkansprojekt har blivit en succé. Under den gångna vintern har totalt 1 561 elever testat på att åka skridskor. – Syftet med projektet är att barnen ska få upp ögonen för issport och fokus har legat på att ha roligt, säger klubbchefen Roland Olin.

Projektet, som pågått under tre år, finansieras genom Idrottslyftet-medel från Västergötlands Idrottsförbund och Svenska Bandyförbundet. De två första åren blev delvis förstörda av en läktarbrand på Isstadion och ett takras i Arena Vänersborg.
– Men det här vintern har det verkliga genomslaget kommit. Totalt har 1 561 barn i förskolan till årskurs 3 deltagit i projektet. Vi har bland annat haft en skola med elever från 24 länder i arenan och en skola med enbart döva elever, med hjälp av tolkar har det fungerat kanon, berättar Roland.

Nyckeln till framgången ligger i en bra dialog med skolornas rektorer och tålamod.
– Vi har dessutom haft en anställd projektledare, det är nästan ett måste. Det är svårt att driva ett sådant här projekt med de befintliga resurserna på kansliet, säger Roland och fortsätter: 
– Förkunskaperna är väldigt blandade hos eleverna. Vi har därför delat upp isytan i fyra delar med olika aktiviteter. Vi har bland annat haft lekövningar, hinderbanor, målvaktsträning och småmålsspel. Ofta har några av klubbens A-lagsspelare funnits med som lekledare och det har varit uppskattat. IFK Vänersborg kommer att söka nya medel inför kommande läsår.