Sjukstuga i IFK Vänersborg

Mer än tio spelare och ledare kring A-laget är sjuka med Covid-19 symptom och har lämnat in Covid-19 tester för analys

Det var efter bortamatchen mot Hammarby dagen före nyårsafton som flera spelare och ledare i IFK Vänersborgs A-trupp insjuknade med  symtom av covid 19. Bortafighten mot Örebro som skulle spelats på söndagen den 2:a jan blev inställd. Nytt datum är fastställt till 17:e jan. 

Heta Vänerderbyt mot Villa  som vi alla har sett fram mot och om skulle spelats kommande onsdag 5:e jan i Arena Vänersborg är också tyvärr inställd. Där är det inte klart ännu med nytt matchdatum.

Dessutom är fredagens drabbning mot Tellus borta den 7:e jan ett stort frågetecken då större delen av spelartruppen, samt flera ledare i IFK är sjuka. 

-Vi har fått ett riktigt sjukdomsutbrott tyvärr. Åtta spelare, samt flera ledare som alla visar symptom om att det kan vara covid 19. Vi väntar på provsvaren från covidtesterna, säger IFK:s huvudtränare Ari Holopainen. I dagsläget är det tyvärr lång väntetid på att få tillbaka svaren från proven.

Vad beträffar fyrnationsturneringen för Herrlandslag som ska hållas i Nässjö 21-23 januari är inga beslut fattade om att ställa in landslagsturneringen för att i stället kunna använda veckan för att spela några av de matcherna uppskjutna Elitseriematcher. 

-Vi har inte fått några nya beslut om turneringen än i alla fall och räknar tills vidare med att den ska spelas. Som elitserietränare hade jag ju gärna sett att den flyttats. Frågan är om vi inte skulle flyttat fram allsvenskan och elitserien också  någon vecka nu, när så många lag fått ordentliga  sjukdomsutbrott, avslutar Ari Holopainen.

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson