Silver för IFK U14 i BBK U14-Cup

Ett IFK U14 som inte lämnade någon oberörd med sin fina lagprestation.

IFK inledde Gruppspelet med att besegra  Spånga/Bromsten med 12-0 under fredagen.  Under lördagen började IFK U14 med att besegra Hauger/Haslum med 4-0. Senare under eftermiddagen följde man upp med ytterligare en seger mot Mjöndalen med 7-2 och var klara som gruppsegrare!

Under lördagkvällen  blev IFK klart för final efter 5-2 mot Stabeak i semifinalen och kunde få åka hemma och vila ut inför kommande final mot Mjöndalen, ett Mjöndalen som man tidigare hade besegrat med 7-2 i gruppspelet.

Mjöndalen hade växte rejält sedan gruppspelet och IFK fick en  motig start och låg under med 3-0 efter drygt 15 minuter. IFK arbetade sig in i matchen igen 3-2,4-3  och 5-4 stod det med några minuter kvar att spela, IFK forcerade för en kvittering och var riktigt nära att tvinga fram en straffläggning,  Mjöndalen ställde om och solokörde som dom gjort hela matchen igenom och fick till slutresultatet 6-4.

IFK U14 hade ett fint lagspel turneringen igenom och bjöd publiken på många sevärdheter! finalen var en otroligt spännande historia som knappast lämnade någon oberörd.

Vi säger stort grattis till silvret och alla spelare och ledare som gjorde det så fantastiskt bra, ni är guld värda!

 

 

Text: Martin Frändberg 

Foto: Jorge Moreno