Seriesegrare IFK Vänersborg U16

Referat av IFK Vänersborg U16 säsong, Text; Pelle Löfquist

pk0a1653

Efter en magnifik avslutningshelg står IFK Vänersborg U16 som seriesegrare i P16 Västra, med 16 raka segrar och 178 gjorda mål.

Laget avslutade serien med att spela 4 matcher på fyra dagar där man gjorde sammanlagt 56 mål, vilket visar vilken styrka laget besitter. Det märktes på killarna i den avslutande fjärde matchen mot Mölndal att skärpan inte riktigt fanns där, men man kunde ändå komfortabelt vinna matchen med 14-0. Glimtvis finns skärpan där, då sitter djupledspassen och överlämningarna på klubban och det ser ut som motståndarna står som statister. Man inser som ledare, när man tittar i backspegeln, att man höjt ribban till en ny nivå för vad man förväntar sig av killarna. Nu väntar SM-slutspel med Sveriges 8 bästa lag.

Laget har under säsongen utvecklats från ett lag, där några individer stod för mycket bra enskilda prestationer, till ett lag med ett mycket underhållande och vägvinnande spel där alla är delaktiga i speluppbyggnaden. Det är otroligt roligt att ha kunnat följa spelarnas utveckling tillsammans, att se hur de inspireras av A-lagets spel och gör varandra bra. En härlig attityd till träning och till varandra gör att utvecklingspotentialen fortfarande är stor i den här gruppen. En stor eloge till alla spelare som gör att det är en fröjd att stå på läktaren och njuta av det fina spelet.

Matchbilder: 

Foto: Patrik Karlsson