Seriepremiär mot Västerstrands AIK för damlaget

Idag är det seriepremiär för IFK Vänersborgs damlag i allsvenskan då Västerstrands AIK väntar på bortaplan. De som ska leda laget under säsongen är nya huvudtränaren Mikael Lundberg tillsammans med assisterande tränare Martin Frändberg.

 

Huvudtränare Lundberg tycker sig att energin är på topp i damtruppen inför seriestarten och menar att försäsongen har sett bra ut fram till seriestart. Han lyfter dessutom fram samarbetet med Mölndal som något som kommer vara givande under säsongen, både att kunna använda sig av elitseriespelare men även kunna erbjuda några av våra egna talanger möjligheten till elitseriespel under säsongen.

 

Laget består mestadels av egna unga talanger och de kommer få stöta på betydligt äldre och mer rutinerade spelare under säsongen vilket Lundberg är fullt medveten om men han menar samtidigt att laget tar en match i taget och att truppen kommer utvecklas under säsongens gång. 

 

Lundberg trycker på att de har förhoppningar till att göra en bra seriepremiär där fokuset är på prestationen snarare är resultatet. Han avslutar med att dessa tjejer har framtiden för sig och kommer utvecklas mycket under stundande seriespel. 

 

Matchstart 13.15 i Karlstad mot Västerstrands AIK.

Passa på att komma och kolla på damlaget under säsongen i Arena Vänersborg!

 

Bild: Patrik Karlsson