Seriepremiär för J19

Efter en lång försäsong är det äntligen dags för seriepremiär för vårat J-19 lag. Ikväll möter IFK Nässjö och det är förväntansfulla spelare som har sett fram mot seriestarten en tid.

-Det är speciellt att serien nu drar igång. Vi märker att killarna är extra laddade. Försäsongen har bjudit på toppar och dalar, precis som det brukar kunna se ut. Som helhet kan vi blicka tillbaka på en i stora delar bra försäsong. Vi gjorde bland annat en bra match mot Hammarby senast, där vi är  mycket nöjda med vår insats, säger huvudtränaren Tobias Johansson.

Under hösten har flera av juniorerna tränat och matchat med IFK:s A-lag.

-Det syns tydligt att de har tagit stora kliv i sin utveckling med att fått träna med A-laget. Det har inneburit ett lyft för dem och också för oss som nu blir ett ännu bättre lag, berättar assisterande tränaren Emil Granström.

-Dessutom har vi ett mycket bra samarbetsavtal med Gripen, Blåsut, Wargön och Surte där flera av våra spelare får ett kontinuerligt matchande. Ett väldigt bra samarbete som vi är mycket nöjda med och som stärker oss ytterligare, fortsätter Tobias Johansson.

Ikväll väntar alltså småländska Nässjö IF i Arenan, med matchstart 19.15.

-Nässjö är ett lag som gör allting rejält och som är jobbiga att möta. En tuff match för oss, men vi är optimistiska och ser fram mot premiären med tillförsikt, avslutar Emil Granström.

Vi önskar vårat J-19 all lycka till i premiären och med säsongen i stort och hälsar publiken välkommen till matchen ikväll.

 

text: Niklas Thonander

foto: Mikael Larsson