Seriepremiär för damlaget

På söndag 13:45 i Arena Vänersborg mot Sunvära SK

Då vi inte har haft något damlag på många år så vet vi inte hur vi står oss i serien men de träningsmatcherna vi har genomfört både mot Allsvenska- och Elitserielag har sett bra ut. Alla spelarna är tillgängliga och det har sett bra ut på träningarna.
 
Rut-lina Berner om sin ”återkomst” till Vänersborg efter sina år i Kareby IS och Villa Lidköping.
Om allsvenskapremiären, söndagens match, laget och förväntningar
Det känns superkul att komma tillbaka och spela bandy i staden jag växt upp i, något som inte var möjligt tidigare men som jag tycker är väldigt roligt nu. Är väldigt inspirerande och motiverande att vara med på uppstarten av dambandy i IFK Vänersborg. Laget är en bra blandning med rutin varvat med unga drivna tjejer. Även positivt att det finns många tjejer underifrån som kommer kunna plockas upp i damlaget kommande säsonger.
Jag tillsammans med resten av laget är oerhört taggade på att äntligen få starta igång tävlingssäsongen med seriepremiär till helgen. Vi har gjort en fin försäsong och redan tagit stora kliv i rätt riktning. Ska bli spännande att se hur utvecklingen kommer fortsätta under serien.
I seriepremiären kommer vi möta Sunvära SK, ett lag som jag inte har så bra koll på. Men jag vet att tjejerna mötte dom i träningsmatch förra säsongen och  då slutade matchen 1-1 efter att Sunvära kvitterat i slutminuten. Tjejerna är revanschs sugna och jag tror att vi kommer dra längsta stråt i helgens match.
Vi hoppas att många kommer vilja följa oss på denna resan.

 

text: Kim Hansson 

foto: Jorge Moreno