Sen förlust mot Bollnäs

IFK Vänersborg stod för en stark upphämtning i andra halvlek och var på väg mot poäng borta mot Bollnäs, men ett sent hörnmål gav hemmalaget segern med 3-2.

 

Som förväntat blev matchinledningen på Sävstaås – som för dagen bjöd på fina yttre förhållanden – tät och jämn med mycket närkamper och få målchanser. Matchens första riktiga målchans fick Edvin Isaksson som frispelades i djupled av Ilja Grachev, slogs omkull i straffområdet av Bollnäsliberon men reste sig och avslutade, men hade då kommit ur vinkel och Bollnäsmålvakten kunde avvärja.

Matchen fortsatte vara tillknäppt och inget av lagen lyckades skapa några riktigt heta målchanser, men IFK Vänersborg var laget som tryckte på mest mot motståndarnas mål. Bland annat lyckades man skapa sju hörnor i den första halvleken, tyvärr blev alla resultatlösa. Bollnäs skapade bara fyra hörnor, men gjorde å andra sidan mål på en av dem. Marcus Persson gav Bollnäs ledningen efter drygt halva den första halvleken på en vänsterhörna.

Bollnäs skulle få in ytterligare ett mål bakom Anders Svensson innan halvleken var över, den här gången var det Saku Hämäläinen som tog ner en lång lyra från Hans Andersson och fri med Svensson inte gjorde något misstag.

I den andra halvleken kom IFK Vänersborg ut med bra fart och frenesi och tog ett tydligt kommando över matchen. På lagets åttonde hörna i matchen fick IFK äntligen utdelning och Markus Kumpuoja reducerade till 2-1 i den 64:e matchminuten. Strax dessförinnan hade Adam Herou Löf skickat ett skott stenhårt i ribban och känslan var att en IFK-kvittering inte var långt borta. Mycket riktigt, tio minuter senare pricksköt Emil Viklund in 2-2 när han avslutade ett flygande IFK-anfall iscensatt av Adam Herou Löf. Ett mål som tvingade Bollnäs till timeout.

Dessvärre skulle poängen återigen glida IFK Vänersborg ur händerna i slutminuterna. Med fem minuter kvar av ordinarie tid lyckades Bollnäs – som inför matchen bara hade gjort två hörnmål på hela säsongen – genom Ere Verhelä få in sitt andra hörnmål för kvällen till 3-2. IFK  gjorde ett tappert försök att kvittera ännu en gång och skapade bland annat ett par hörnor, men laget har inte marginalerna på sin sida just nu utan fick se domaren blåsa av för ännu en knapp, sur förlust i en match där man förtjänade mer.

– Det är en tuff och tajt match, de får slå in ett par hörnor medan vi har ett par skott i ribban. Så är det, alla förluster svider men vi gör vad vi kan ikväll, konstaterar Ari Holopainen efter matchen till Sportbladet Play.

– Det är bara att nöta på, spelmässigt är det inte så mycket att klaga på, avslutar Ari.

Härnäst väntar dubbla hemmamatcher nästa vecka för IFK Vänersborg. Först Broberg på onsdag och sedan Frillesås på fredag. Vi ses i Arena Vänersborg!

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno