Semifinal väntar efter seger i slutsekunderna

IFK Vänersborg – IFK Kungälv 4-3 (2-1)

IFK Vänersborg är klara för semifinal i Svenska Cupen efter seger i dagens kvartsfinal mot IFK Kungälv med 4-3. En godkänd första halvlek med en 2-1 ledning efter mål av Christoffer Fagerström och Johan Koch. Fagerström gör 1-0 på hörna och Johan Koch gör en strålande soloåkning från egen planhalva, rundar tillslut målvakt och lägger in bollen till 2-1.

IFK tog också kommandot i andra halvlek, och efter Andreas Erikssons 3-1 mål snyggt framspelad av Christoffer Norin såg det klappat och klart ut för semifinal. Men där tog det roliga slut spelmässigt. Kungälv reducerade och kvitterade till 3-3 och hade också ett skott i stolpen i slutskedet.

Men så fick då IFK en hörna på tilläggstid och efter skott av Joakim Hedqvist var Andreas Eriksson framme på returen och sprätte in segermålet till 4-3. Vild glädje förstås och starkt att vinna trots att stora delar av andra halvlek spelmässigt inte var så bra.

– Vi gör en bra match tycker jag i 60 minuter, men sista 30 så har de konstant tryck på oss. Vi slarvar för mycket och ger dem lite energi. Men det är härligt att kunna vinna jämna matcher, säger tränare Jonas Berner.

I morgon lördag väntar svenska mästarna SAIK i semifinal.

– Det är sådana matcher vi vill spela, mot lag som tog sig till slutspel förra året. Det är matcher vi behöver så det ska bli kul, säger Berner

Vi tog 3 poäng mot SAIK förra säsongen så chanserna ser väl goda ut?

– Ja vi är väl favoriter i morgon, skrattar Berner.

 

Plusbetyg i dag till Martin Röing och Richard Wallin Kamperin. Imorgon väntar alltså semifinal mot Svenska mästarna från Sandviken som vann sin kvartfinal mot Örebro med 9-4. Matchstart 17.00 imorgon i Sparbanken Lidköping Arena. Det blir en bra värdemätare för vår blåvita stolthet!

Matchens lirare för IFK idag mot Kungälv - Martin Röing! Foto:Patrik Karlsson

 

Mer om matchen

–> Elitrapport.se – matchrapport

–> svenskbandy.se

–> SvenskaFans