Seger mot Västerås


Finske landslagsmålvakten Kimmo Kyllönen var en av många matchvinnare ikväll.

IFK besegrade Västerås SK med 3-2 (1-1) efter en fantastiskt väl genomförd kollektiv insats. Emil Viklunds 3-2 mål i den 85:e minuten blev matchavgörande och vilket mål sedan. Emil åkte igenom sex VSK försvarare innan han mycket snyggt satte dit segermålet. En tidig kandidat till årets mål i Arena Vänersborg. Samtliga IFK-spelare var bra denna kväll, med lite extra plus till Kimmo Kyllönens målvaktsspel, samt försvarsspelet som var riktigt bra matchen igenom.

-Vi började matchen precis som vi diskuterat innan. Våra första 20 minuter var verkligen jättebra. Sedan tappar vi matchen lite efter det. Inte för att vi var dåliga, utan att vi fick  för korta anfall och tappade lite  i vår defensiv. I andra halvlek är perfekt genomförd från spelarnas sida och jag tycker vi är det bättre laget, sa en mycket nöjd Ari Holopainen direkt efter slutsignalen.

IFK inledde matchen strålande och hade ett klart grepp om händelserna första 20 minuterna och därför var det fullt logiskt när Jocke Hedqvist gjorde sitt åttonde mål för säsongen  och gav hemmalaget ledningen innan tio minuter var spelade . Alexander Zitouni stod för en smörpass med lyftet som friställde Hedqvist. Efterhand kom Västerås allt mer in i spelet och efter ett par fina räddningar av Kimmo så kunde Ted Bergström kvittera snyggt efter friläge i den 19:e minuten. Efter det var Västerås  bra en period i matchen, men ett mycket bra försvarsspel samt storspel av Kimmo Kyllönen som allt mer växer ut till den nyckelspelare som alla hoppats på inför denna säsongen. Robin Lundqvist som har varit bort ett par matcher på grund av familjeskäl var ikväll tillbaka och låg bakom IFK:s 2-1 mål efter en timme spelad, då han på högerkanten med kraft tog sig fram trots stenhård uppvaktning av flera VSK spelare och skapade hörna, som han sedan slog och som skyttekungen Jocke Hedqvist gjorde mål på. Simon Jansson kvitterade  sedan till 2-2 i 73:e minuten och IFK-tränaren Ari Holopainen tog ett par minuter senare timeout i ett läge där VSK var framme i flera farligheter.

-Vi blev lite för ivriga att jaga segermålet, så vi behövde lugna oss lite, vilket vi också gjorde efter det. Jag är mycket nöjd med killarnas insats idag. En  stark kollektiv insats och en härlig arbetsseger. När matchen verkar gå mot ett oavgjort resultat fick Emil Viklund tag i bollen på egen planhalva. Emil åkte sedan förbi fem-sex spelare innan han iskallt gjorde 3-2 och sänkte därmed Västerås. En underbar seger i en händelserik och het bandymatch helt i publikens smak. Nu väntar en roadtrip för IFK med bortamatcher på onsdag mot IK Tellus på  Zinkensdamm och match i Söderhamn mot Broberg två dagar senare. Låt oss hoppas på liknande kollektiva insatser då, för fredagen härliga triumf var definitivt en sådan

Text: Niklas Thonander

Foto: Måns Johansson