Seger mot Tellus

En stark halvlek och en svag sådan räckte för att IFK Vänersborg skulle vinna mot Tellus på onsdagskvällen.

IFK Vänersborg utan Jakob Jenefeldt och med Viktor Lindblom i målet startade matchen starkt. Trots en tidig utvisning på Edvin Isaksson kunde Emil Viklund göra ett mycket vackert 1-0-mål när han på egen hand tog sig igenom hela Telluslaget och sköt in bollen bakom Tellusmålvakten redan efter två minuters spel. Därefter följde en period med lite stiltje i matchen, där Tellus ägde mycket boll men inte kom någonstans. 

Iljas bomb
Efter dryga kvarten spelad var det dags för Emil Viklund att sitt och IFK:s andra mål för matchen när han tog emot en fin djupledspassning från Adam Herou Löf och helt fri inte gjorde något misstag. Därefter rullade det på bra för Vänersborgslaget, 3-0 kom på hörna genom Ilja Grachev och 4-0 var en riktig bomb från snäv vinkel av Grachev igen, på passning från Emil Viklund. Tellus stack upp med några chanser emellanåt men IFK-debutanten Viktor Lindblom i målet stod för ett par fina räddningar när det osade katt.

Det skulle till slut bli en 5-0-ledning för Vänersborg i paus efter att Emil Viklund återigen varit inblandad i ett mål, den här gången som framspelare till Lukas Forsström som blev fri framför mål och satte bollen i nät. En mycket starkt halvlek av IFK Vänersborg både offensivt och defensivt som lovade mer inför fortsättningen.

Slarvigt i andra halvek
Den andra halvleken började som den första startade, med ett IFK som var hungriga och pressade fram flera misstag från Tellusförsvaret, men inte lyckades överlista Tellus duktige målvakt Jakob Knutsson inledningsvis. Både Edvin Isaksson och Emil Viklund hade varsina jättelägen som Knutsson stoppade. När Tellus slarvade och gav Emil Viklund bollen efter ett frislag kunde dock inte Knutsson stå emot, utan Viklunds passning friställde Ilja Grachev vid straffpunkten och Iljas avslut var högklassigt upp i krysset till 6-0.

Ungefär där var det slut på det roliga för IFK Vänersborg den här kvällen. Efter 6-0-målet började IFK successivt att slarva mer och mer i spelet, samtidigt som Tellus klev högre upp i sin press och gick för att spräcka nollan. Resultatet blev en hafsig och lågkvalitativ andra halvlek från båda lagen med mycket bolltapp, felpassning och få målchanser. Istället för att Vänersborg gled ifrån till vad som såg ut att bli en storseger fick man se Tellus äta sig närmare och närmare sista tio minuter där man hann med att göra såväl 1-6, 2-6 och 3-6. Det tredje målet på matchen sista skott så någon fara på taket blev det aldrig, men ett tråkigt slut på annars till stora delar väl genomförd match av IFK Vänersborg.

— Vi får en bra start, men trots att vi leder med 6-0 tycker jag att vi kan mer. I andra halvlek gör de det bättre och vi är lite slarviga där bak så det blir tre stycken i slutet, sammanfattar Viktor Lindblom sin första match i IFK Vänersborgs tröja till Sportbladet Play.

Emil och Ilja bakom det mesta
Matchens förgrundsfigurer var annars Emil Viklund (två mål och tre assist) och Ilja Grachev (tre mål) som var inblandade i det mesta offensivt för IFK:s del ikväll. För Emil var 1-0-målet ikväll dessutom hans 200:e poäng i IFK Vänersborgs tröja!

Nu blir det hemfärd till Vänersborg för laget, men redan på lördag gör man samma resa igen till samma arena då man ska möta AIK Bandy.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Patrik Karlsson