JOhan Koch

Seger med tvåsiffrigt borta mot Frillesås

IFK Vänersborg skakade av sig annandagsförlusten omgående och fredagskvällens match borta mot Frillesås blev ett långt segertåg. IFK vann med komfortabla 11-4 (6-2), och efter tre raka förluster var det en stor lättnad att vara ti

IFK Vänersborg skakade av sig annandagsförlusten omgående och fredagskvällens match borta mot Frillesås blev ett långt segertåg. IFK vann med komfortabla 11-4 (6-2), och efter tre raka förluster var det en stor lättnad att vara tillbaka på segerspåret igen.

-Det var skönt att vinna. Vi visste att detta kunde bli en svår match och vi hade respekt för Frillesås. Så det känns väldigt bra att vi kunde få spela ut och ta en storseger. Det är inte varje dag vi gör elva mål i en match, sa en mycket nöjd Johan Koch (bilden), som blev tremålsskytt i matchen.

IFK fick en smakstart och redan efter fyra minuter hade man klämt in två hörnor. Jocke Hedqvist satte den första och Joakim ”Kimmen” Johansson den andra. Efter den starten rullade det sen bara på för IFK denna kväll.

IFK var annars förvarnade om att det kunde bli en tuff och tät match mot Frillesås, då de är mycket svårspelade på sin hemmabana. Nu gick nästan luften ur dem direkt efter IFK:s fina start.

-Det är klart att vår start var viktig idag. Frillesås blev ju tvungna att gå framåt och det gav oss fina ytor och öppningar, menade Johan Koch.  

Efter de två inledande hörnmålen så var resten av IFK-målen spelmål, förutom en straff av Jocke Hedqvist på slutet. Tre av dessa spelmål stod Johan Koch för varav två av dem innan paus. Även Niclas Nyqvist gjorde mål i den första halvleken och ytterligare ett av Jocke Hedqvist. Däremellan satte Fredrik Brandin två straffar för hemmalaget.

-Efter båda deras straffmål gjorde vi mål på direkten så det blev jobbigt för Frillesås, sa Johan, som också inledde målskyttet efter paus med sitt tredje mål för kvällen

-Det är inte varje dag man gör tre mål, eller rättare sagt aldrig, sa Johan med ett skratt. Jag fick fina passningar så de skulle bara sitta, men det är såklart jättekul att göra tre mål.

Avslutande målskyttar för IFK denna kväll var Emil Viklund med två mål och Mikko Lukkarila och däremellan klämde Jocke Hedqvist in sitt tredje med en straff.

Johan Koch som förutom sina tre mål också svarade för två assist, gjorde sin första match någonsin på Sjöaremossen och han tyckte det var en trevlig och mysig arena, och det blev inte sämre av att det var många IFK-fans på plats.

-Våra supporters var grymt bra idag, och det var kul att vi kunde spela så bra när så många var på plats. Stort tack till alla, hälsade Johan.

I och med segern passerade IFK Vetlanda i tabellen om än bara med målskillnad, så det innebär att söndagens match blir extra viktig.

-Den matchen blir viktig för båda lagen om vi vill haka på lagen ovanför slutspelsstrecket. Vi ska ju också ta revansch på Vetlanda efter våran mindre bra match när vi mötte dem hemma. Idag kunde vi spela avslappnat och spara kraft och vi får hoppas att det blir en fördel för oss på söndag, sa Johan Koch som avslutning.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson