Seger med 9-2 säkrade nytt elitseriekontrakt

Efter att ha besegrat Ale-Surte med 9-2 i returmatchen hemma gjorde IFK Vänersborg klart för fortsatt spel i Elitserien.


Klicka här för matchbilder.                                                 Foto: Patrik Karlsson

Första halvlek var en ganska avslagen period där IFK spelade väldigt defensivt. Ale-Surte tryckte på under en period men hade svårt att komma igenom ett tight försvar i IFK. Några gånger lyckades Ale-Surte dock skapa farligheter efter en del slarv i försvarsspelet, men det blev aldrig något riktigt stort hot. De få gångerna i första halvlek när IFK satte fart under skridskorna så hann helt enkelt inte bortalaget med, men det hände inte ofta.

Hemmalaget tog ledningen i den 17:e minuten genom Robin Lundqvist, och Ale-Surte kvitterade sedan i den 27:e minuten till 1-1 genom nr 89. Jens Samuelsson.  Men innan halvleken var slut återtog IFK ledningen genom matchens bästa lirare Mikael Osten Olsson som gjorde både 2-1 och 3-1 och Mayborn tryckte in 4-1 innan halvtidsvilan.

I andra halv så satte äntligen IFK fart på spelet och visade klasskillnaden mellan lagen. IFK hade i princip hela andra halvlek och kunde pusta ut efter 93:36 när tavlan visade 9-2. Resterande mål gjordes av 5-1 Mikael Olsson, 6-1 Petter Andersson, 7-1 Johan Koch, 8-1 Aleksander Mayborn, 9-1 Joachim Berglundh. Ale-Surtes andra mål, och matchens sista, gjordes av Erik Olovsson.

Det var ett lättat gäng grabbar som kunde pusta ut och tacka de 1608 i publiken efter att ha spelat med kniven mot strupen nästan hela säsongen.

Även tränare Jonas Berner var lättad efter matchen:

– Det känns jättebra det här naturligtvis. Det var en halvlek nere i Ale som det kändes lite jobbigt, men idag tyckte jag att vi visade att det är klasskillnad, säger en märkbart lättad Berner.

Nu ser vi framåt mot nästa säsong då?

– Ja först ska vi njuta och fira ikväll, men sen får vi blicka framåt. Att vi har kvalat 2 år i rad är en varningssignal, nu måste det också ske något annat. Klubben måste samla sig nu och göra några förändringar för att inte hamna här igen, säger Berner och ansluter till ett muntert gäng i restaurang Arnes.

Stort tack till ALLA som stöttat kamraterna i det tuffa läget de befunnit sig i under säsongen. Nu blickar vi framåt mot säsongen 11/12.

Mer om matchen: