Seger med 7-4 mot Åby Tjurheda

Äntligen vinst i årets sista match.

Det sjöngs segersång i IFK:s omklädningsrum efter segern och det var ett tag sedan som låten Lika bra att sluta drömma ljöd i Arenans innandömen.

– Det var dags att vinna och det är bra att vi kör på, säger Ari Holopainen efter att en trend var bruten.

Visst var det spänt och det såg ibland lite osäker ut i agerande från IFK.

– Vi håller i bollen lite längre, främst i första halvlek. Vi kämpar på ett sätt som vi har saknat ett tag. Det gäller att våga spela ut. Nu hoppas jag att det vänder, säger Ari efter segern.

IFK fick en kanonstart när Emil Viklund gjorde 1-0 på ett skott utifrån efter 47 sekunder. Åby Tjurheda replikerade en minut senare när Victor Petersson blev frispelad av Filip Bringe i en omställning när det plötsligt var en två gulklädda mot en blåvit försvarare. Där var IFK försvaret inte med.

Gästerna tog ledning när Victor Petersson återigen fick en bra träff på en lyftning till 1-2.

Joakim Johansson var inte sämre när han satte två mål på fasta situationer. Först en hörna till 2-2 och sedan ett frislag som betydde att IFK var i ledningen med 3-2.

Innan första halvlek var över hade Filip Bringe kvitterat till 3-3.

Åby Tjurheda var vassa i sina få avslut. IFK tryckte på men det var trångt framför Victor Birgersson i gästerna mål.

I andra halvlek fortsatte IFK att ligga i och hade mycket bollinnehav mot ett Åby Tjurheda som inte hade mycket att sätta emot. Trots det så hade hemmalaget svårt att få till det framför mål.

Joakim Hedqvist gjorde tre mål och vid 4-3 målet blev ha snyggt framspelad av Hugo Andersson som debuterande från start i Elitserien som vänsterhalv. Hugo gjorde en lysande debut med flera fina brytningar framför allt i första halvlek.

– Det var kul, spännande och speciell att få spela från start. Det var inte vad jag hade väntat mig att jag skulle spela fram till ett mål, säger Hugo lite blygsamt. Jag kände ett stort förtroende från de andra i laget som stöttade mig.

Han blev matchens lirare och matchens Älg.

– Hugo gör en fantastisk match, tycker Ari Holopainen. Han har varit bra på träningarna.

– Han är noggrann i det han gör, fyller Jesper Larsson i med när  han står och myser brevid Ari.

Victor Petersson blev tremålsskytt när han trasslade in 4-4 efter hörna.

IFK kom tillbaka och avgjorde matchen när Joakim Hedqvist gjorde två mål på straffar i slutet av matchen och även han blev tremålsskytt. Juho ”Lippi” Liukkonen fick in 6-4 på en bra hörnvariant.

IFK har nu tolv poäng på sin tolfte plats och nästa match är borta mot Motala fredag 3 januari 2020. Nästa hemmamatch är mot Hammarby på trettondagen 6 januari som är en söndag.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno