Seger med 5-4 mot Frillesås i första cupmatchen

Första matchen Vänersborgsklubban cup blev omväxlande med två lag som bytte ledningen med varandra gång på gång.

Frillesås fick en bra start och tog ledningen på en hörna redan efter 2:46 när Fredrik Johansson skickade in 0-1. Emil Viklund tog fart och avslutade med ett skott i höjd med straffområdet och kvitterade till 1-1, 9:01 in matchen. Två mål på de inledande tio minuterna.

Frillesås tog vara på ett slarvigt försvarsspel från IFK och 1-2 var ett faktum. Det ryska nyförvärvet Sergey Pochkunov hade presenterat sig 22:47 in i matchen. Mindre än två minuter senare kvitterade Juho Liukkonen efter en hörna.

Så långt var det en jämn match där IFK försökte att föra matchen mot ett Frillesås som ställde om snabbt.

Markus Kumpuoja hade flera bra lägen som det inte blev mål på. Han tog revansch på sig själv när han fick fin träff på en hörna och IFK var i ledningen med för första gången i matchen med 3-2 efter 32:06.

Ledningen varade bara i en dryg minut då Frillesås återigen gör mål på hörna till 3-3, den här gången var Fredrik Brandin målskytt.

IFK gick till pausledning med 4-3 ett snyggt skott från Juho Liukkonen efter en elegant  passning från Ilja Grachev. Lippi spelade på mitten idag och var delaktig i en hel del. Det var en svängig första halvlek i Vänersborgsklubban Cup i Arena Vänersborg.

Andra halvlek började på samma sätt som den första med hörnmål av Frillesås Adrian Emretsson till 4-4. Lagets tredje hörnmål.

Edvin Isakssons skott i mål i 68:e minuten innebar 5-4 och ny ledning för IFK som också blev slutresultat. Han hade ett bra avslut strax efter målet. Intensiva minuter för Edvin.

– Jag är inte jättenöjd, säger matchvinnaren Edvin Isaksson. Jag hade ett par lägen till. Frillesås fick komma in för lätt i mitten. Han är ny för säsongen i IFK. Det går framåt dag för dag, tycker Edvin.

Det blev en svängig match där Frillesås var med i matchen hela tiden, lite väl enkelt stundtals.

– Vi söker något idag och fokus var på defensiven och det fungerade inte alls långa stunder. Vi kanske hade diskuterat det för mycket för vi släpper för lätt i defensiven. Allt hänger ihop, fungerar inte defensiven så fungerar inte offensiven. Vi är inte där vi skall vara idag men vi vinner och det är oerhört viktigt. Vi gör mål, håller i bollen och det är bra, säger Ari Holopainen.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno