Seger med 5-3 mot Broberg/Söderhamn

Kamraterna fixade ytterligare 2 poäng efter en härlig kämparinsats i Arena Vänersborg ikväll.

IFK börjar matchen med mycket energi åter igen där man skapar lägen framåt direkt i matchen och man får utdelning redan i den 7:e minuten genom nr.4 Petter Andersson som skjuter i mål efter en mycket fin passning från nr 27. Mikael Olsson. Broberg/Söderhamn svarar dock upp direkt när man kommer igenom alldeles för enkelt och kan göra 1-1 minuten senare.

Fler bilder från matchen - klicka på bilden

Men det är IFK som fortsätter hålla i taktpinnen och Broberg/Söderhamn ser stressade ut av situationen och tappar en del bollar. Vänersborg skapar flera chanser men det verkar bli en sådan dag när inte bollarna vill in i mål. Nytillskottet Henke Larsson visar upp sig redan i debuten med sin omtalade skridskoåkning och har bl a en suverän genomåkning i hög fart längs högerkanten som renderar i en hörna.

IFK spelar riktigt bra försvarsspel och gästerna kommer inte igenom. I den 24:e och 27:e minuten drabbas IFK av två utvisningar, och en för Broberg och det blir en stillsam period där kamraterna bara rullar boll i princip på egen planhalva för att vänta ut tiden tills de blir fulltaliga igen. Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek blir en ganska dramatisk uppvisning med straffar, bråk, utvisningar, matchstraffar och framför allt – fler mål.

Broberg börjar med ett farligt anfall som Röing bryter på ett strålande sätt. Röing tar i nästa situation bollen från eget mål över hela planen innan han blir upphakad strax utanför straffområdet som renderar i en utvisning för bortalaget.

Minuten senare gör Kamperin en härlig brytning på ett nytt anfall och IFK kan kontra och Mikael Osten Olsson lägger en underbar passning genom Brobergförsvaret till Robin Lundqvist, men som tyvärr gör en dragning för mycket som stoppas framför mål.

Mayborn är på hugget idag och lyfter för andra gången i matchen en fin boll över försvaret till Robin som kan gå på skott, men utanför. Mayborn igen, forserar framåt i Brobergförsvaret och håller i boll länge, sen hittar han en lucka fram till Robin som blir omkulldragen och det är en solklar straff. Bergwall kliver fram och gör det han gjort de senaste matcherna, stenhårt 2-1!

Åter igen så svarar bortalaget direkt och minuten senare så gör de 2-2. Men IFK låter inte vänta på sig den här gången och Koch gör en utflykt som Broberg/Söderhamn måste stoppa i straffområdet och STRAFF igen. Bergwall ger publiken en repris på det han gjorde tre minuter innan och det är 3-2 till hemmalaget!

Därefter uppstår en märklig situation när Henrik Eriksson blir liggande på isen men spelet fortsätter och Mayborn vill uppmärksamma domaren på att deras lagkapten ligger skadad och får då en utvisning för olämpligt uppträdande.

Trots en man utvisad så låter IFK inte gästerna att replikera denna gång utan man lyckas hålla tätt trots att Broberg nu pressar hemmalaget hårt. Istället håller Mayborn sig framme igen i den 74:e minuten när han dras ner i straffområdet men lyckas ändå på något sätt få fram bollen till Fagerström som kommer med hög fart in mot mål och sätter in 4-2!

Hemmalaget ångar nu på och det är fart framåt på hela laget. I 81:a minuten går Robin själv igenom hela bortalaget, lurar sig förbi hela försvaret + en målvakt och lägger in bollen i mål. Otroligt snyggt gjort av Lundqvist!! 5-2!

Ett frustrerat Broberg gör sedan allt för att få in bollen och ihop med ett antal utvisningar till båda lagen får de en straff med 2 minuter kvar av ordinarie matchtid och reducerar till 5-3. Innan slutsignal hinner det uppstå bråk på planen där Henrik Eriksson åker på grov matchstraff och Brobergs Robin Redin får lindrigt matchstraff.

Kamraterna gör en härlig kämparinsats även ikväll och skönt att målen kom i andra halvlek. 5 poäng på 3 matcher där man mött 3 topp-5-lag, STARKT!!

Tack alla 1511 personer för ert stöd, välkomna tillbaka på tisdag då Västerås kommer på besök för en sista match innan VM-uppehållet!

Bilder från matchen – klicka här

Mer att läsa om matchen;