Seger med 4-1 i genrepet

Kamraterna vann fredagskvällens genrep mot Tillberga med 4-1 (3-1) efter en stabil laginsats. Defensivt höll IFK ihop det riktigt tight och släppte inte igenom motståndarna till några större farligheter.

– I det stora hela kändes det väldigt bra. Tillberga skapar inte så mycket på oss, så det är jag väldigt nöjd över, säger tränare Marcus Bergwall efter matchen.

IFK startade åter igen matchen riktigt bra med ett tidigt mål efter bara 57 sekunder av Robin Lundqvist, på passning från Christoffer Fagerström. Fagerström ökade också på ledningen i den 6:e minuten till 2-0.

Robin Lundqvist gjorde 1-0-målet i matchen.

– Vi ville hitta en trygghet i vårt spel både offensivt och defensivt och det tycker jag att vi har gjort de två senaste matcherna, säger Bergwall.

Trots en stabil seger med 4-1 så hör man surret på läktaren som vill se mer offensivt spel.
– Ja, vad ska man säga om det. Vi släpper trots allt bara in ett mål i matchen och vi gör fyra mål. Det kanske inte räcker i alla matcher att göra 3-4 mål, men släpper man bara in ett mål så har man goda poängchanser, ger Bergwall som förklaring.

Utöver Lundqvist stod Fagerström för 2 mål och Martin Röing för 1, och i övrigt vill Bergwall ge beröm till hela laget.
– Jag tycker att hela laget är bra i defensiven och att hitta sina positioner, där lyfter jag hela laget. Offensivt måste jag åter igen lyfta Fagerström. Henrik Eriksson lyfter sig också i vissa delar och sen Mikael Olssons teknik.

Bergwalls känsla inför nästa veckas elitseriepremiär är positiv.
– Känslan är väldigt bra, vi har hittat en trygghet i det vi håller på med. Det gäller bara att träna bra den veckan som kommer och vara smart i det man gör.

Och det som alla nu undrar, målsättningen?

– Att vinna mot Hammarby på fredag, flinar Bergwall snabbt men fortsätter; – Det kommer att bli ett getingbo. Det finns några undantag i toppen det vet vi ju, men sen är det ett getingbo, i hela serien. Men vi vet att vi kan slå de flesta lagen när vi är på topp och vi ska till slutspel, avslutar Bergwall med en övertygad ton som får undertecknad att tro på vartenda ord.

Kvällens höjdpunkt: Älgarna tillbaka på sin plats på läktaren!! Ni har varit saknade och efterlängtade!

Matchrapport

Matchbilder

Bara en vecka kvar! Välkomna till elitseriepremiären;

IFK Vänersborg – Hammarby IF

Fredag 28 oktober • 19.00 • Arena Vänersborg

Men kom i tid! Portarna slår upp kl. 17.00 och då är det öppet i TimeOut och IFK-shopen och det kommer bli underhållning från Musikskolan.

I Offside-baren utanför restaurangen blir det After Work och Happy Hour mellan kl.17-18.

VARMT VÄLKOMNA!!