Seger i träningsmötet med Gripen Trollhättan

Kvällens tremålsskytt Joakim Hedqvist måljublar ihop med Emil Viklund och Joakim Johansson

IFK Vänersborg besegrade Gripen/Trollhättan med 5-2 (2-1) i sin första träningsmatch för säsongen i Arena Vänersborg inför 547 personer. Bäste målskytt för hemmalaget var som så ofta förr anfallsesset Jocke Hedqvist med tre fullträffar. Övriga mål gjordes av Emil Viklund och Olle Berglund. -Vi gjorde en hel del bra saker idag. Första knappa halvtimmen i andra halvlek finns det mycket som är positivt i vårat spel och som vi tar med oss framöver, säger huvudtränaren Ari Holopainen.

IFK hade som väntat ett kraftigt bollövertag matchen igenom, men skapade inte så mycket inledningsvis och fick inte spelet att stämma. Gripen/Trollhättan inledde målskyttet genom sin spelande klubbchef Viktor Nordmark via hörnmål från vänster i elfte matchminuten. Jocke Hedqvist replikerade i 23:e minuten via friläge, innan han gjorde sitt och IFK:s andra mål i matchen på straff i slutet av första halvlek.

-Vi är inte riktigt bra i första halvlek och slarvar och gör en del misstag. I andra ser det betydligt bättre ut. Jag är mycket nöjd med första knappa halvtimmen, då det finns mycket positivt att med sig i vårat spel, säger Ari Holopainen. IFK höjde tempot betänkligt i andra halvlek och Gripen fick allt svårare att freda sig. Det tvingade bortalaget att ta en timeout efter sju minuters spel. Innan dess hade Jocke Hedqvist slagit in en hörnretur till 3-1 och man hade flera lägen att utöka ledningen innan Emil Viklund i 68 minuten gjorde 4-1 i matchens vackraste anfall, assisterad av Robin Öhrlund. Olle Berglund avslutade sedan IFK:s målskörd med att göra 5-1, efter assist från Rikard Kamperin Wallin. -Som helhet en match som vi kan ta med oss en hel del positiva saker ifrån. Vi luftar flera spelare på för dem ovana positioner. Vi blandar och ger lite, men det är skönt med seger och första 25 i andra är riktigt bra. Nu skall vi träna på och ladda för matchen mot Baikal på torsdag nästa vecka, avslutar en nöjd Ari Holopainen efter segern.

Matchen mot  Baikal blir lite speciell då vi får återse Nikita Ivanov igen på Arena Vänersborg och dessutom Andreij Pasjkin som är ny huvudtränare för det ryska laget.

Text: Niklas Thonander