Seger i premiärmatchen mot IK Sirius 6 – 4

IFK Vänersborg stod som segrare i premiärmatchen mot IK Sirius, mycket publik på läktare och en härlig inramning där publiken var med från första stund.

IFK Vänersborg besegrade Sirius med 6-4 (3-2) i fredagens elitseriepremiär. En mycket fin kollektiv insats där Emil Viklund och Niklas Holopainen gjorde tre mål vardera och blev stora matchvinnare. Dessutom stod Max Sundelius för en fin insats i målet när stjärnmålvakten Kimmo Kyllönen skadade ljumsken bara sekunder innan fighten skulle starta och tvingades kliva av. 

 

-Ruskigt bra från vår sida långa stunder. Vi tappade rytmen en stund i första halvlek då vi drabbades av två utvisningar på kort tid och Sirius kunde kvittera och få momentum i matchen. I andra är det egentligen inget snack. Som helhet en fantastiskt bra insats från vår sida, säger en mycket nöjd Ari Holopainen. 

 

IFK Vänersborg inledde matchen mycket bra och fick tidigt ett kommando. Skapade tre högerhörnor första tio minuterna och fick sedan utdelning när Emil Viklund gjorde 1-0 på lagets fjärde hörna, första från vänster.  I det läget mycket välmotiverad ledning för ett IFK som såg spelsugna ut. Sedan drabbades hemmalaget av två utvisningar inom loppet av tre minuter och Ted Bergström, mycket bra i bortalaget, kvitterade för Uppsalalaget med två man mer på banan. Efter det tog Sirius över matchen och kunde också ta ledningen när Albin Thomsen gjorde 2-1 i 36 minuten. Tungt i det läget, men Niklas Holopainens två mål inom loppet av en minut, i den sista minuten av första halvlek. oerhört psykologiskt viktiga och IFK Vänersborg kunde gå in i halvtidsvila med 3-2 ledning. 

 

-Vi är bra överlag idag. En riktigt bra kämpainsats. Vi fick lite uppförsbacke vid utvisningarna, men våra mål i slutet av halvleken var viktiga psykologiskt. Att vi kunde gå in med ledning i halvtid. I andra pumpar vi på och gör i stort en bra match, säger Emil Viklund, som stod för en riktigt fin insats. 

 

Andra halvleken hinner bara gå ett par minuter när Emil Viklund ökar på till 4-2, och vilket mål vi bjöds på. Helt på egen hand trampade Emil runt på högerkanten och skar in framför Sirius mål och var iskall i avslutet. Ren bandygodis! 

 

Efter det drabbades IFK på nytt av två utvisningar, denna gång på Edwin Isaksson och backresen Simon Blomqvist. Kort därefter gör Albin Thomsen sitt andra mål för kvällen med 25 minuter kvar av matchen. Därefter ett mycket avgörande skede av matchen. Ted Bergström skjuter i målvakten Max Sundelius vänstra stolpe. I spelvändningen som IFK fick briljerar Emil Viklund på nytt när han dribblar av flera Sirius spelare innan han skjuter 5-3. Ett nytt drömmål från IFK stjärnan. Niklas Holopainen ökade sedan till 6-3 innan Sirius bäste spelare Ted Bergström reducerade med tio minuter kvar. IFK höll undan och vinner den viktiga premiären med 6-4. 

-Som helhet gör vi en mycket fin insats och är det bättre laget i andra halvleken och vinner rättvist. En härlig seger, avslutar Ari Holopainen. 

 

En mycket fin insats och moralhöjande IFK seger i elitseriepremiären. Nu väntar AIK på onsdag för Vänersborg och då hälsar vi publiken välkommen tillbaka till Arena Vänersborg. Dagens publiksiffra fina 1731 och det var bra tryck och härlig inramning på läktaren. där publiken var med från första stund, VÅR sång ”Så Blå” sjöngs av Jonas Gustavsson och Sofia Olsén som ackompanjerades av publiken med över 1000 LED-lampor, rörande och imponerande.

 

Text: Niklas Thonander
Foto: Jorge Moreno

 

Bilder : https://ifkvanersborg.se/bildgallerier/nggallery/a-lag-21-22/211029-ifk-vanersborg-ik-sirius-6-4-3-2