Seger i premiären

pk0384

Jocke Hedqvist och Nils Berner båda målskyttar i premiärmatchen. Bilden från träningsmatchen mot Kungälv ifjol.

Det blev seger med 7-4 för IFK Vänersborg i premiärmatchen mot Kungälv. En stabil insats av IFK och sett över 90 minuter så var man klassen bättre än Kungälv.

IFK skapade sig tidigt en 3-0 leding som blev 4-1 i paus. I den andra halvleken tryckte man på lite till och gick fram till 7-2 innan Kungälv fick snygga till resultatet med två mål på slutet.

En del nytt fick vi se i hemmalaget. David Borvall i målet och Ilari Moisala på liberopositionen, och de kändes båda stabila. På mitten spelade Felix Pehrson och Olle Berglund och de hade bra fart och såg alerta ut. Vi fick även se Martin Röing på en backplats, och glädjande var att Petter Andersson gjorde flera byten på sin gamla plats som högerhalv.

En del nyheter i IFK alltså, men det fanns också flera saker som var sig likt från föregående säsonger.  Såsom att Jocke Hedqvist har målaptiten kvar, och det blev fyra mål från Jockes klubba, varav tre av dem var spelmål! Även Christoffer Fagerström fina passningsklubba finns kvar, och Fager spelade fram till tre av målen. Och så fick vi även se några av Emil Viklunds patenterade genomåkningar från mittlinjen. Det känns tryggt att veta att dessa herrar Hedqvist, Fagerström och Viklund är på tårna redan i premiärmatchen.

IFKs övriga tre mål gjordes av Emil Viklund, Mikko Lukaurilla och Nils Berner.

Då var premiären avklarad och även om det finns en del att slipa på i lagbygget IFK, så gjorde man ändå en fullt godkänd insats. Även Kungälv gjorde det bra med tanke på att man bara gjort en isträning hittils i år.

Härnäst väntar nu Väner-cupen hemma i Arenan helgen den 11-13 september. Då ska IFK möta Villa, Gripen och Kungälv.

Matchbilder: Foto Patrik Karlsson

Matchtrapport: