Seger i genrepet

Tvåmålsskytten Johan Koch


IFK Vänersborg besegrade Hammarby i ABB Arena i Västerås. Matchen slutade 6-5 (1-1) och IFK följde därmed upp de fina prestationerna mot Sandviken och Neftyanik från förra helgens World Cup. Ett härligt kvitto i detta genrep inför nästa veckas elitseriestart där Edsbyn väntar i Arena Vänersborg.

-Vi inleder matchen väldigt bra. Hela första halvlek är fantastiskt bra genomförd från vår sida. Sedan har vi en dipp första kvarten i andra, där vi hamnar i underläge med ett par bollar, men tar timeout i 60 och äter oss in i matchen igen på bra sätt, och vinner ganska välförtjänt till slut, säger IFK:s tränare Ari Holopainen.

-Prestationsmässigt är vi lika bra mot Sandviken och Neftyanik förra veckan. Skillnaden idag är att vi är mer effektiva och gör mål på våra chanser. Ett viktigt kvitto som visar att vi gör mycket som är bra och att vi är på rätt väg, fortsätter en nöjd IFK-tränare.

Johan Koch inledde målskyttet med att ge IFK Vänersborg ledningen i den 27:e minuten. I början av andra halvlek presenterade sig Johan Koch igen då han kvitterade till 2-2.

-Första målet tog jag ned ett lyft från Richard Wallin-Kampperin och vid det andra målet fick jag en passning från Emil Viklund. Det känns väldigt skönt för vår del att vi får med oss ett bra resultat efter den tunga hösten, resultatmässigt. Vi möter ett otroligt starkt Hammarby som var jättebra i World Cup så detta var mycket skönt för oss inför elitseriepremiären som vi alla nu går och väntar på, säger Johan Koch.

Vänersborgssonen Christoffer Fagerström kvitterade till 1-1, vilket var ställningen i halvtid. I andra fick IFK en tung start där Hammarby gick upp till 4-2 ledning efter bland annat ett straffmål av ”Fager”, men IFK kom tillbaka efter att laget tagit timeout efter en timme spelad.

Först reducerade Olle Berglund och bara två minuter senare sköt Jocke Hedqvist in 4-4 på straff.  Då återstod 20 minuter av matchen. Ilja Grachev, också han med Vänersborgs påbrå gjorde sedan 5-4 till Stockholmslaget. I den 80:e minuten kvitterade IFK:s lagkapten Emil Viklund, innan Mikko Lukkarila avgjorde matchen efter hörna i 87:e minuten. IFK visade prov på stark moral och fick ett fint kvitto på att spelet sitter allt bättre.

Nu är det mindre än en vecka kvar till elitseriepremiären i Arena Vänersborg då IFK ställs mot regerande Svenska Mästarna Edsbyns IF. Noterbart är att IFK var det enda lag som besegrade hälsingarna såväl borta som hemma förra säsongen.

 

Text: Niklas Thonander