Tvåmålsskytten Adam Herou-Löf

Seger i genrepet

Bild: Tvåmålsskytten Adam Herou-Löf

På onsdagskvällen spelade IFK Vänersborg sin sista träningsmatch inför seriestarten, då man tog emot Gripen Trollhättan hemma i Arenan. Efter en lite trevande inledning tog IFK över mer och mer och till slut stod man som segrare med 6-2. Ett resultat som väl speglade händelserna på isen.

-Det kändes helt okej, sa IFK-tränaren Ari Holopainen efter matchen. Det märktes att killarna är lite slitna efter World Cup, men jag tycker vi fick ut det vi ville. Det var också bra att vi fick en nittio-minuters match och riktig genomkörare nu efter alla cupmatcher.

IFK vilade Jocke Hedqvist och Kimmo Kyllönen, så i mål fick Martin Larsson chansen och i anfallet ersatte Felix Callander, som var tillbaka efter sina skadebekymmer.

Gripen inledde matchen klart piggast och hade flera fina lägen att ta ledningen. Bland annat så slog man en hörna i stolpen och Sondre Höydahl bommade ett friläge med Martin Larsson. Istället blev det IFK som gjorde första målet. Juho Liukkonen satte en straff efter att Johan Koch blivit avblåst i samma stund som han gjorde mål.

-Det var bra att vi kunde visa tålamod och jobba oss in i matchen. Jag tycker pusselbitarna börjar falla på plats och vi har det ganska klart för oss hur vi vill spela, sa Ari Holopainen.

Adam Herou-Löf satte 2-0 med ett skott utifrån och Felix Callander slog in trean precis innan paus.

Direkt efter vilan gjorde Johan Koch 4-0 och därefter dog matchen ut lite. IFK fortsatte att mata på och skapa chanser men den riktiga skärpan fanns inte. Gripen reducerade två gånger om genom Markus Hillukkala och Tony Eklind, innan Adam Herou-Löf gjorde sitt andra mål för kvällen. Avslutningsvis spikade Joakim ”Kimmen” Johansson slutresultatet till 6-2 med en straff.

-Vår formkurva pekar uppåt, tyckte både Ari Holopainen och assisterande tränaren Peter Andersson. Vi gjorde två bra matcher i svenska cupen och fyra bra i World cup, och vi tycker vi är där vi ska vara. Vi har haft en märklig försäsong med flera skador så det har inte varit helt enkelt. Försäsongen är ju lång och den går lite upp och ner, så det ska bli väldigt roligt nu när serien drar igång, menade tränarna. Det blir allvar och vi kommer att få ett kvitto på hur vi ligger till.

Seriepremiären är nu bara sex dagar bort och IFK inleder mot Västerås borta nästa tisdag. Därefter väntar tre raka hemmamatcher mot i tur och ordning Motala, Falun och Sandviken.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson