Seger i dagens möte mot Kungälv

IFK Kungälv – IFK Vänersborg 2-5 (1-0)

IFK Vänersborg vann försäsongens tredje möte mot Kungälv med 2-5 i dagens cupmatch. Efter en loj första halvlek vaknade kamraterna till och gjorde 4 klockrena hörnmål och ett riktigt snyggt spelmål i andra halvlek.

– Vi har för dålig fart på spelarna i första halvlek, vi trycker inte till ordentligt i skridskoåkningen och för dålig fart på bollen. Vi går och dräller med bollen istället för att passa den vidare, säger tränare Jonas Berner efter matchen.

Men om andra halvlek har Berner mer positivt att säga om;
– Andra halvlek känns mycket bättre. Vi får inte utdelning direkt, men vi fortsätter att mata på och skapar mycket hörnor och mycket chanser och tillslut orkar inte Kungälv stå emot.

Kungälv tar alltså ledningen med 1-0 på hörna genom Mikko Rytkönen när det återstår 2 minuter av första halvlek. Först i den 62:a minuten i andra halvlek kvitterar IFK till 1-1 på hörna som Fagerström dunkar in. 3,5 minut senare slår Sixtensson till på hörna till 1-2.

Därefter får Kungälv kvittera på en straff till 2-2 genom Antti Ekman. Men bara ett par minuter senare slår Fagerström till för andra gången på hörna, 2-3. Knappt 5 minuter senare är det dags igen, 2-4 genom Weiselius på HÖRNA.
– I och med att Marcus Sixtensson har kommit så har vi i år fler alternativ på hörnorna. Sen har vi 13 hörnor under matchen, då är det svårt för motståndarna och ta alla, säger Berner som förklaring till dagens hörnmåls-skörd.

Ett sista mål blir istället ett riktigt snyggt spelmål där Petter Andersson sätter ett pass till en felvänd Mikael Olsson som tar emot, vänder upp och sätter in den rätt i nätet till 2-5 som blir slutresultatet.

Skönt resultat trots att Vänersborg spelade utan spelare som Martin Röing, Andreas Eriksson, Johan Koch och Anders Englund. Istället fick de yngre killarna kliva in och visa att de är att räkna med i år.
– Adam Blomster och Rasmus Josefsson, våra yngsta killar, går in och spelar mot ett elitserielag och gör det utan bekymmer. Sen gör Johan Skatz en riktigt bra match igen, säger Berner.

I morgon väntar Villa Lidköping kl. 15 som blir en värdemätare att räkna med. Då återfinns Röing, Koch och Englund i truppen.

Matchbilder klicka här!

Till matchrapport