Seger för IFK i träningsmatchen mot Volga

 
IFK Vänersborg vann kvällens träningsmatch med 6-4 (2-3) mot ryska Volga. Efter att ha legat under med 2-3 i halvtid rycker hemmalaget upp sig i andra halvlek.

– Jag tycker inte vi är bra i första halvlek, vi är inte på tårna i början. Ändå får vi in ledningsmålet efter 4 minuter. Men vi rycker upp oss i andra halvlek och spelar mer kontrollerat, säger tränare Marcus Bergwall efter matchen.

Andreas Eriksson sätter 1-0 målet efter en mycket fin lyrboll från Petter Andersson. I den 12:e minuten kan Volga kvittera på straff. Trots att IFK har mest bollinnehav så är det lite slappt försvarsspel och Volga kan ta ledningen med 2-1 i den 25:e minuten och även öka på till 3-1 två minuter senare.

Med 10 minuter kvar av 1:a halvlek reducerar IFK till 2-3 genom 16-årige Adam Blomster som får in bollen efter några försök på en hörna.

Andra halvlek rycker kamraterna upp sig ett snäpp och det blir mycket närkampspel.
– Jag tycker vi står upp bra i närkamperna, och stod emot det tuffare spelet som ryssarna spelar, säger Bergwall.
Två minuter in i andra halvlek dunkar Martin Röing in en hörna och kvitterar till 3-3. I den 65:e minuten slår han till igen efter att Petter sätter igång ett frislag snabbt in centralt till Röing som kan sätta in 4-3.

Efter fulltid blir det mycket känslor på isen och Volga drar på sig ett rött kort och en utvisning samtidigt som också Sixtensson åker ut 10 minuter. Trots det numerära underläget kan Volga alldeles för enkelt kvittera till 4-4. Men med 5 minuters tilläggstid fanns det tid för Petter Andersson att ta tillbaka ledningen till 5-4 på en hörnvariant. Även Robin Lundqvist fick göra säsongens första mål till 6-4 på passning från Fagerström, strax innan domaren blåste av matchen.

Ett styrkebesked att vinna kvällens match och stå upp fysiskt trots att spelare som Viktor Weiselius, Henrik Eriksson, Anders Englund, Rickard Wallin Kamperin och Alexander Zitouni saknades i kvällens match.
– Det är positivt att vi kan göra en bra match trots att vi har betydelsefulla spelare borta, det visar att vi har en bred trupp. Ungdomarna Adam Blomster, Nils Berner och Didrik Land gör det riktigt bra idag. De brinner för det när dom kommer in på isen och visar att de vill vara med och spela, säger Bergwall och fortsätter
– Robin gör också en bra match, trots att det är en ovan position för honom. Och Fagerström har en enorm fart, det är makalöst hur snabb han är, och bara 19 år.

klicka här för matchbilder:  Foto: Patrik Karlsson

 

Till matchrapport

Nu väntar Vänercupen till helgen och då hoppas vi att vi har en hel och frisk trupp. Förhoppningsvis kan även Rickard Wallin Kamperin vara tillbaka efter sin lårskada.

Så vi hoppas vi ses i helgen, välkomna!

Matchprogram för Vänercupen