Seger borta mot Sunvära för damlaget

IFK Vänersborg tog revansch för premiärförlusten på hemmaplan genom att besegra Sunvära SK med 6-2 borta på fredagskvällen.

I säsongens första match hemma i Arena Vänersborg vann Sunvära med 1-3, men sedan dess har form- och utvecklingskurvan hos IFK Vänersborg pekat kraftigt uppåt med bara en förlust (mot Villa U) på de fem matcherna som spelats därefter.

Den utvecklingen lade IFK-spelarna ännu mer emfas bakom på fredagskvällen när man i returmötet på Sjöaremossen tog gruvlig revansch. Förutom seger med 6-2 passerade IFK Vänersborg även Sunvära i (den förvisso haltande) tabellen och klev upp på en andraplats i serien bakom Villa U.

Det var en svängig tillställning som de 58 i publiken bjöds på, och när den första halvleken svängt klart var det IFK som var i ledning med 3-1 efter mål av Rut-Lina Berner, Wilda Ejderfalk och Klara Ahlstedt. Evelina Sköld utökade till 4-1 tidigt i den andra halvleken och IFK Vänersborg hade full kontroll på händelserna ända in till slutsignalen.

Övriga mål i den andra halvleken gjordes Wilda Ejderfalk och Elly Lundevall, debutanten som blev frispelad av Rut-Lina Berner och fick kröna A-lagsdebuten med ett mål. A-lagsdebuterade mot Sunvära gjorde även Tilde Ekvall. 

Detta var den första av fyra raka bortamatcher för IFK Vänersborg som härnäst möter Tranås lördag 22 januari.

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Jorge Moreno