Skön seger med 5-3 mot Kungälv!

”Aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp…” Älgarnas sång ekade i huvudet på väg till kvällens match, och den måtte ha skrikits i huvudet på spelarna med tanke på deras prestation ikväll.

Vänersborg börjar matchen starkt och offensivt och de tar greppet om matchen från start, precis som de gjort de senaste matcherna. De skapar flera fina lägen och farliga situationer direkt i matchen. Redan i 4:e minuten går Koch loss på kanten och lägger in en fin boll till Fagerström och det uppstår en rörig situation framför mål som Kungälvsförsvaret till slut reder ut. I samma minut drabbas vi sedan av en utvisning på Henrik Eriksson, vilket känns lite oroande från läktaren. Men helt i onödan, då de blåvita kamraterna behåller greppet och för matchen trots en man utvisad.

Läs mer och se matchbilder, klicka på – Läs hela inlägget!

Mayborn kommer fri ett par gånger med målvakt, men lyckas inte få in bollen. Fagerström måttar ett hårt skott en bra bit utanför straffområdet som går strax utanför. I den 17:e minuten får vi äntligen utdelning på en hörna när Weiselius dunkar in bollen till 1-0.

Kungälv har svårt att komma igenom ett tätt försvarsspelande Vänersborg, och en storspelande Rickard Wallin Kamperin sätter stopp för dem ett par gånger.

I den 27:e minuten åker kvällens huvudrollsinnehavare, Mikael Osten Olsson, igenom hela Kungälv på vänsterkanten och lägger sedan själv in bollen i mål från en snäv vinkel, 2-0.

Kungälv gör några tappra försök att ta sig igenom ett tight Vänersborg, och när man i den 39:e minuten får ett frislag strax utanför straffområdet förvaltar man sin chans med råge och bollen går som en projektil till höger om Erkenborn och fastnar till och med i målets bakre stolpe. 2-1 genom nr 83 Mikael Lindberg.

Men Christoffer Fagerström svarar redan efter 50 sekunder genom att för 3:e gången måtta ett stenhårt skott långt utifrån, och den här gången sitter bollen som ett smäck i målburen och det är 3-1 till Vänersborg.
– Riktigt gött att jag fick till det målet, har övat mycket på det skottet, säger en nöjd och mycket trött Fagerström efter matchen.

Men minuten senare kommer också Kungälv igenom och får till ett skott för att reducera innan halvlek, men skjuter strax utanför, och resultatet 3-1 står sig till halvtidsvila.

Andra halvlek börjar med att Mikael Olsson gör en kanonåkning (åter igen)och dribblar sig igenom Kungälvsförsvaret, men blir till slut nerdragen och fixar en straff till Vänersborg. Bergwall åker fram precis som sist match, men idag sätter han den dessvärre utanför målburen.

Kungälv vässar upp sig och sätter mer fart i andra halvlek och när Vänersborg dessutom åker på två utvisningar inom 2 minuter så började orosmolnet växa. (Inte IGEN hann nog många på läktaren att tänka). Men med 2 man på utvisningsbänken går ÅTER IGEN Mikael Olsson igenom hela Kungälvsförsvaret och gör en dragning förbi målvakten och placerar in bollen i MÅL till 4-1 efter 56 minuter.

Kungälv har som sagt jobbat upp sig i andra halvlek, men har svårt att ta sig igenom det tighta försvaret, och de lägen dom kommer till, räddar Erkenborn som en flygande drake i buren. De lyckas dock i en tilltrasslad situation framför målet i den 59:e minuten att få in bollen i målet och reducerar till 4-2 genom Ted Skoglund.

Det är sedan en het period som följer med lägen för båda lagen. Mayborn kommer igenom ett par gånger men får fortfarande inte till det sista. I den 68:e minuten blir Wallin Kamperin stoppad som renderar till en utvisning för Kungälv. Mikael Olsson går igenom gång på gång, och Vänersborg tar över matchen igen.

Bergwall går denna gången igenom hela Kungälvsförsvaret, och det ser ut som ingen vågar gå på den gamle veteranen, tills han tagit sig ända fram till mål, då blir han nerdragen och domaren blåser straff. Den här gången åker Weiselius fram för att lägga straffen, och hela Arenan applåderar för att visa att man tror på honom trots de senaste straffmissarna. Stenhårt i mål – 5-2!

Dryga minuten senare svarar dock Kungälv med ett reduceringsmål till 5-3, åter igen genom Ted Skoglund, men efter det känns det aldrig som Kungälv kommer närmare. Resultatet 5-3 står sig den återstående kvarten och publiken applåderar, lääänge. Ja, de allra flesta applåderar nog fortfarande, för det var en riktigt hedersam seger grabbarna tog ikväll, och som dom slet, och som dom SEGRADE!

Vi fick ett par ord med en sliten men väldigt nöjd Christoffer Fagerström efter matchen, och bad honom beskriva känslan med tre ord;
– UNDERBART! Underbart för att vi tror på en sak och fortsätter med det, och ÄNTLIGEN får vi utdelning för det. Modet! Vi behåller modet. Det är alltid gôtt att vinna!

Det var 30 ord, men det gör inget idag, absolut ingenting!

TACK för underhållningen grabbar och lycka till mot Bollnäs på söndag!

PS. Vi ger 5 dyra ostar till Mikael Osten Olsson för kvällens insats!

————————————————————

Foto & bildtexter: Patrik Karlsson


Man kan ju inte annat göra än att köpa 50/50 lotter av en sådan här härlig säljkår!


Det behövdes fem bussar för alla kungälvs supportrar att komma till Arena Vänersborg.
Härligt stöd! Kex-laget tar ringen vid sina supportrar.
Hejaklacksledaren hittar det berömda räcket och styr och ställer bland ramsorna.


Matchen igång och hemmalaget radar upp chanser men dålig utdelning i protokollet, kan man komma närmare Johan  Kock är innanför en liggande målvakt?


Joachim Berglund får förklara sin oskuld efter att det varit minst sagt bråkigt i Kungälvs straffområde.
Hampus Kärnman visar med klubban hur illa just Jocke betett sig, -Så här gjorde han!! – Domaren friar!


Jonathan Rask drar på in mot mål men blir hårt tagen- Frislag får han i alla fall med sig!


26;e minuten och Mikael Olsson har just gjort 2-0 och får en go kram av Viktor Weiselius som slog in 1-0 på hörna för en sådär 8 minuter sedan.
Nu börjar det kännas lite bättre bland Vänersborgarna för nu har det åtminstone börjat bra!


Kungälv reducerar till 2-1 på ett frislag men här kommer Christofffer Fagerstöm och gör den glädjen kort, faktiskt endast 50 sekunder, för här kommer 3-1!


Vi funderar på lägen ja här kommer Fagerström igen, grymt jobb men tyvärr bara nära.


Mikael Olsson vilken fart! Här kommer han från hörnflaggan och jobbar sig ända in i straffområdet detta via dribbel och bollkontroll.
Till slut blir Kungälvsförsvaret honom övermäktigt men ändå får han till ett skott på mål som dock Johan Rolén här enkelt tar!
Mikael kör ”sälen” nästan fram till andra hörnflaggan och får på färden beskedet om att han tilldömts en straff.


Bergwall regerande Staffläggare! Så när som perfekt men tyvärr så slår han den kanske endast 10cm utanför, lågt vid höger stolprot.
Fortfarande 3-1.


Det är inte alltid mjukt att spela bandy, Mayborn ångar på rakt in i säcken.


Profilbild! Härlig stämning med mycket folk på läktaren.
Älgkungen är Blåvit och står på räcket!


Det står nu 4-2, Nu kommer Bergwalls revansch, han kommer i mycket hög fart och tas hårt av Simon Stenwall, bjuds på en flygtur och hamnar lite illa i burstolpen med klarar sig utan skador. Detta sker innanför straffområdet så Vänersborg tilldöms sin andra straff!


Detta känns rätt, Viktor Weiselius får åter strafförtroendet! Han funderar lite och ser förväntansfull ut!


Allt är i sin ordning igen! -straffen är här på väg in i MÅL! 5-2..men det är nu 20minuter kvar!


Efter 3min slår Ted Skoglund in reduceringsmålet 5-3, Kungälvsklacken firar och gör vad dom kan!


En stundande Vänersborgshörna, kan tänka mig att dessa herrar bara tänker på att kontra så fort bollen är slagen.
Det sista blir svettigt mentalt, skall IFK Vänersborg tappa i slutminuterna igen….


Nu vänder det! -Glädje och tack för att ni kom ni alla 1664 personer på detta västkustderby.