Säsongens första nyförvärv till herrlaget

IFK Vänersborg har gjort klart med sitt första nyförvärv för säsongen. 25-årige mittfältaren Kalle Lempinen lämnar AIK bandy efter tre säsonger, och  har skrivit ett rakt tvåårskontrakt med IFK.

-Känns jättebra och spännande att få komma till IFK Vänersborg. Ett enkelt beslut för mig.  Var och provtränade i IFK efter säsongen 18-19 och känner flera i laget sedan tidigare, bland dem ”Lippi” (läs Juho Liukkonen) och Kimmo Kyllönen, säger Kalle Lempinen.

Kalle Lempinen slog igenom på allvar som 22-åring i Kampparit med hela 36 mål och 24 assist(!) på 18 spelade matcher. Efter det fick Kalle göra debut för finländska landslaget och blev sedan klar för stockholmsklubben AIK, där han nu varit i tre säsonger och gjort 44 mål, varav tolv den gångna säsongen.

-Jag skulle vilja beskriva mig som en teknisk spelare med fin passningklubba och ganska bra skott. Har haft lite kontakt i telefon med nye tränaren Jesper Bryngelson. Jag ser verkligen fram mot att få representera IFK och tycker det känns riktigt intressant och kul.
-Förnärvarande är jag i Finland på semester hemma hos mamma och pappa i Mikkeli. Vet inte exakt datum när jag anländer till Vänersborg, avslutar hårdskjutande mittfältaren som kommer få tröjnummer tio i det blåvita laget.

Varmt välkommen till IFK Vänersborg Kalle!

Värvningen av #10. Kalle Lempinen var möjlig tack vare en delsumma från kampanjen ”Drömvärvningen”. 

Vill du också vara med och bidra till drömvärvningen? 
Swisha valfri summa till 1233466091 och skriv din drömvärvning som ett meddelande.
Det går även att betala valfri summa till vårt bankgiro 626-8346 och märka betalningen med din drömvärvning.
Alla insamlade bidrag öronmärks till offensiva förstärkningar.

Stort tack till alla som bidrar!

Text: Niklas Thonander
Foto: Jorge Moreno