Säsongens första bortaseger bäddade för kommande åttondelsfinal

IFK Vänersborg besegrade Rättvik i sista grundserieomgången med 3-2(2-1) och är därmed klara för slutspel. Nu väntar en mycket spännande åttondelsfinal mot IFK Motala med start på måndag med hemmafight i arenan. Det var en nöjd huvudtränare Ari Holopainen efter att IFK fixat en plats i slutspelet. 

-Vi började matchen väldigt bra. Skapade flera klara målchanser inledningsvis. Sedan börjar vi köra alldeles för mycket och jaga ett ledningsmål. 

-Detsamma i andra halvlek. Vi har ett klart grepp om matchen, och har flera klara målchanser för 4-1 och att där stänga matchen. Sedan blir vi lite ängsliga efter deras reducering. Det viktigaste dock var att vinna idag och det gjorde vi, sammanfattar Ari Holopainen. 

-Våra sista fyra matcher är jag mycket nöjd med. Där har vi kommit upp i nivå och stått för fina prestationer. Som helhet har det varit en konstig säsong där vi inte riktigt kommit igång efter flera sjukdomar och skador, men väldigt skönt att vi klarade det och tog oss till slutspel, fortsätter Ari. 

Nu väntar alltså IFK Motala i åttondelsfinal och som avgörs i två matcher. Vänersborg inleder hemma på måndag och sedan väntar returfight i Motala på onsdagskvällen. 

-Vi kommer ha rehabträning imorgon (läs söndag) och hoppas att samtliga kan medverka på måndag. Vi har lite småskavanker på ett par av spelarna, men förhoppningsvis är de med mot Motala. 

-IFK Motala brukar vi alltid ha tuffa tighta matcher mot. Vi förlorade borta mot dem och slog dem ganska klart hemma. Nu gäller det att vi orkar ladda om för vi vill ju gärna att vårat slutspel ska fortsätta längre än en åttondel, avslutar Ari Holopainen.  

Vid vinst mot IFK Motala väntar Villa/Lidköping i ett hett derby i kvartsfinal.  Vilken härlig publik fest det hade varit. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson