Säsongens andra nyförvärv till herrlaget!

Linus Hagman lämnar Lidköpings AIK och allsvenskan för spel i IFK Vänersborg. Linus som haft en succe’artad säsong med 43 mål, endast slagen av Kalix Johan Sundquist i skytteligan. En spelare som IFK:s huvudtränare Jesper Bryngelson känner mycket väl efter två säsonger tillsammans i LAIK. 

-Känns jättebra. En spelare som verkligen vill framåt och som visar starkt driv. Han kommer att tillföra en hel del med sitt skott och boxspel. Ska bli intressant att få följa Linus utveckling i elitserien och jag tror han kommer passa mycket bra i IFK Vänersborgs sätt att spela i vinter, säger en nöjd Jesper Bryngelson. 

Lidköpings AIK har alltid varit mycket framgångsrika på att plocka fram talanger ur egna leden. Linus Hagman, senaste i raden av egna produkter som tar steget upp i elitserien. 

Linus som fyller 20 år i maj och som spås en lysande karriär inledde sin bandybana i LAIK:s bandyskola. Efter ett par år i Villa Lidköping gick Linus tillbaka till sin moderklubb efter junioråldern och har nu två mycket fina säsonger bakom sig i bandyallsvenskan (med totalt 65 gjorda mål i serien). Nu väntar alltså spel i bandyns finrum elitserien. En dröm som därmed går i uppfyllelse för skarpskytten Hagman.

-Både jag personligen och LAIK har haft en jättebra säsong. Känns fantastiskt att nu få testa spel i elitserien och IFK Vänersborg. Mina intryck av föreningen är bara positiva. En grym arena med härlig stämning och allt runtomkring. Jag ser verkligen fram mot säsongen. Jesper Bryngelson har betytt jättemycket för min utveckling. Vi känner varandra väl. En trygghet för mig att Jesper är i IFK, säger Linus.

-Jag kommer pendla under försäsongsträningen och kommer sedan att flytta permanent till Vänersborg efter sommaren då jag fått jobb i staden, avslutar Linus Hagman. 

Linus Hagman  har signat ett rakt tvåårskontrakt. 

 

Varmt välkommen Linus till IFK Vänersborg!

 

Efter nyförvärvet av Linus Hagman består nu herrlaget av 19 spelare. Sportgruppen har dock valt att inte stänga truppen än! 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Privat/Martin Frändberg