Sammanfattning av finalspelet i Sandviken för P18


Huvudtränaren, Tobias Larsson sammanfattar cuphelgen i Sandviken                                Foto: Roland Olin

FK Vänersborgs  P18-lag stötte på absolut tuffaste motstånd när Svenska Cupens finalspel avgjordes i Göranssons Arena i Sandviken.  Det blev klara förluster i samtliga matcher, men mycket viktiga matcher för killarna att spela inför serien som nu närmast väntar nästa veckoslut.

-Vi visste att det skulle bli tufft att möta dessa lag som tillhör de allra bästa, men det är bra och lärorikt, där många av killarna i laget  inte har spelat så mycket mot sådant här motstånd. Vi har gjort saker som är bra och mindre bra i helgen, säger huvudtränaren Tobias Larsson. IFK förlorade sin första match mot ett fantastiskt bra Sandvikens AIK med 12-1. IFK:s andra match på lördagen slutade med 8-0 förlust mot Vetlanda som alltid tillhör de bästa lagen i Sverige på ungdomssidan.

-Vi filmade hela matchen mot Vetlanda och såg sedan matchen tillsammans. Ett jättebra sätt att se vad som vi gjorde bra och vad som vi skall förbättra inför seriestarten som nu väntar. Man mötte också Nässjö som vann klart med 10-3 på lördagseftermiddagen.

IFK:s avslutande fight på söndagen slutade med 4-1 förlust mot Tillberga, efter en bra insats från vänersborgslagets sida. -Vi är nöjda med vår avslutande match mot Tillberga. Den var jämnare än vad resultatet visar. Där kan vi ta med oss en hel del bra saker, avslutar Tobias Larsson. Nu väntar träning för killarna på måndag och fredag och sedan drar seriespelet igång nästa söndag då IFK ställs mot Vetlanda i Arena Vänersborg.

Text: Niklas Thonander